Prima pagină » Eveniment-Social » Școlile ieșene, câștigătoare ale titlului de „Școală Europeană”, perspective mari în viitor!

Școlile ieșene, câștigătoare ale titlului de „Școală Europeană”, perspective mari în viitor!

10 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Andreea Timofte în Eveniment-Social
Zeci de instituții de învățământ care au fost declarate câștigătoare ale Competiției Naționale „Şcoală Europeană” au fost premiate de către ministrul Educației, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. Printre cele 90 de instituții se numără și 6 unități de învățământ din Iași

Pe lângă Certificatul de „Şcoală Europeană” 2022, fiecare școală premiată beneficiază și de suma de 5.000 lei, utilizabilă pentru dotarea instituţiei. Decizia privind bunurile achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învățământ.

Cele 6 instituții ieșene câștigătoare sunt: Liceul Pedagogic “Vasile Lupu”, Colegiul Național “Vasile Alecsandri”, Colegiul Economic “ Virgil Madgearu”, Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Leonida”, Școala Gimnazială ,,Otilia Cazimir” și Școala Gimnazială „ Ionel Teodoreanu”.

Certificatul de „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de 3 ani. După aceea, şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Trofeu auriu cu inscriptia “Scoala Europeana”

Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” are planuri mari în viitorul apropiat

Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” are planuri mari

 Public uitandu-se spre scena

Colegiul Pedagogic din Iași a fost premiat de ministrul Educației

Lăcrămioara Iordăchescu, directorul Colegiului Pedagogic “Vasile Lupu” din Iași, a vorbit despre impactul pozitiv pe care l-a adus acest premiu important asupra școlii și despre ce se va întâmpla în continuare.

„În anul 2022, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” a obținut cel de-al patrulea titlul de școală europeană. La festivitatea desfășurată la București, la Palatul Parlamentului, miercuri 8 iunie, instituția noastră a fost reprezentată de domnul director adjunct prof. Petru Sebastian Tamaș și de eleva Lawinia Zaporojanu. A fost o manifestare ce a confirmat deschiderea școlii noastre spre valorile europene și implicarea activă pentru valorificarea la nivel optim a oportunităților pe care le oferă proiectele europene în domeniul educației. Prin proiectele aflate în derulare și prin cele viitoare ne dorim atât profesionalizarea stagiului de formare pedagogică la nivelul standardelor europene pentru învățători-educatori, cât și pentru puericultori. Acestora li se adaugă proiectele de „educație școlară” deschise pentru toți elevii școlii. Ne dorim ca tot personalul școlii, indiferent de specializare, să beneficieze de oportunitățile oferite pentru a-și îmbunătăți pregătirea profesională prin raportarea, din punct de vedere didactic și științific, la perspectivele europene.

Obținerea acestui nou titlu de școală europeană impulsionează întreaga comunitate școlară pentru a continua cu fidelitate și determinare proiectele bune derulate până acum, dar, în același timp, motivează pentru a excela în domeniul pregătirii viitoarelor cadre didactice”, a declarat directorul.

Vestiare colorate pe hol

Șase școli din Iași au obținut premii la competiția “Școala Europeană”

Ce înseamnă titlul de „Școală Europeană”

Copii ridicând mâna

Școala Gimnazială “ Ionel Teodoreanu” din Iași se numără printre școlile europene

Potrivit ministerului, competiția „Școală Europeană” a constat în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului avut de activitățile derulate în cadrul proiectelor europene asupra dezvoltării profesionale, a culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

Evaluarea candidaturilor s-a realizat pe baza unor criterii precum: coerenţa activităţilor derulate în cadrul programelor europene cu politica generală a unității şcolare, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene în programul curent al şcolii, performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor, asigurarea egalităţii de şanse și facilitarea accesului la educație, continuitate şi constanţă în derularea de activităţi, proiecte și programe europene, dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană, calitatea și coerența documentelor de candidatură.

Competiția a fost întreruptă timp de doi ani, din cauza pandemiei de Covid-19, și a fost reluată în primăvara acestui an școlar.
Comentarii
  • GabiDumitrescu

    5000 RON pentru dotare? Fi-v-ar rusine de nemernici!!! 5000 RON??? Sa cumpere hirtie igienica o luna-doua? Dati afara din inutilii aia de la inspectorate si o sa aveti bani de premiat cu adevarat performanta! 5000 RON nu e nimic altceva decit o jignire!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`