Culinar

Cheesecake cu brânză de vaci. Cât timp trebuie lăsată prăjitura la rece până a fi servită?

Publicat: 04 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cheesecake cu brânză de vaci. Cât timp trebuie lăsată prăjitura la rece până a fi servită
La sfârșit, se presară coaja de lămâie și se amestecă cu o lingură sau o spatulă

Pentru a pregăti un cheesecake cu brânză de vaci absolut delicios trebuie să cunoști câteva secrete. Cel mai important secret în pregătirea desertului constă în obținerea consistenței cremoase caracteristică acestei prăjituri. Iar aceasta poate fi obținută folosind brânză de vaci moale simplă și multă smântână grasă. Această prăjitură cu brânză poate fi un exercițiu de încălzire excelent pentru o gospodină  începătoare.

Pentru a pregăti un cheesecake veți avea nevoie de 250 gr de biscuiți, 80 de gr de unt, 500 gr de brânză de vaci și 200 gr de smântână mai groasă. Nu uita că pregătești o prăjitură iar pentru asta trebuie să fie dulce, astfel nu uita să folosești 150 gr de zahăr, 3 ouă și o linguriță de coajă de lămâie.

Cheesecake cu brânză de vaci. Cum să obții o prăjitură moale dacă ești un bucătar începător

Întâi de toate pentru a obține o prăjitură absolut delicioasă pregătiți ingredientele pentru bază. Puteți folosi biscuiți cu zahăr sau biscuiți cu adaos de nuci măcinate, bucăți de ciocolată sau biscuiți simpli. După care se topește untul la foc mic sau în cuptorul cu microunde și se răcește la temperatura camerei.

Un pas important în pregătirea prăjiturii este mărunțirea biscuiților, transformându-i într-o pulbere fină într-un blender. Puteți mărunți biscuiții cu mâinile sau cu ajutorul unui rulou în loc de blender. Se toarnă untul în biscuiți și se bate din nou în blender. Ar trebui să obțineți un miez umed și omogen.

Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt unsă. Acest lucru face ca prăjitura cu brânză să fie mai ușor de îndepărtat și previne lipirea ei. Gospodinele folosesc un inel fără fund cu un diametru de 20 cm. O formă de tort cu diametrul de 20-24 cm va funcționa și ea. Se așază biscuiții în formă, presându-i bine, astfel încât să fie bine lipiți de pereții formei, iar jumătatea lichidă să nu se scurgă. Formați o margine, dacă doriți. După care puneți forma de tort în frigider. Este important să nu uiți că această prăjitură nu este potrivită pentru a fi mâncată în timpul unei diete.

Cum să pregătești ingredientele pentru umplutură?

Se pregătesc toate ingredientele pentru umplutură. Pentru o umplutură de cheesecake moale și cremoasă, cel mai bine este să folosiți brânză de vaci moale cu un conținut de grăsime de 5-9%. Smântâna trebuie să fie suficient de groasă. Înainte de a folosi brânza și smântâna, se scurge zerul, dacă există.

Se pune brânza de vaci moale într-un castron, se toarnă zahărul și se bate cu mixerul până devine pufos. Se adaugă smântâna acră și se amestecă cu mixerul la viteză mică până la omogenizare. Adăugați ouăle, unul câte unul, bătând amestecul până la omogenizare. Ouăle pot face amestecul foarte subțire, mai ales dacă amestecul nu a fost foarte gros înainte. Prin urmare, este mai bine să folosiți ouă mici.

Dacă masa este foarte subțire, se adaugă 1-2 linguri de făină și după care se amestecă din nou consistența. Este important ca aluatul să fie lăsat timp de 5-8 minute pentru a permite făinii să se umfle și să îngroașe masa. De asemenea, puteți înlocui făina cu amidon de porumb.

Cum trebuie să arate la final prăjitura? Cum înțelegi că ai obținut rezultatul dorit

La sfârșit, se presară coaja de lămâie și se amestecă cu o lingură sau o spatulă. Cel mai bine este să nu folosiți un mixer, deoarece toată coaja se va aduna pe mixer. Amestecul final trebuie să fie ușor de turnat. Este important ca acesta să nu fie apos ci ușor vâscos.

Ulterior, așezați forma cu baza pe tava de copt tapetată cu pergament. Se toarnă umplutura pe baza de biscuiți. Umplutura se va întinde singură într-un strat uniform. Nu turnați toată umplutura dintr-o dată. Astfel, întâi se toarnă puțin din umplutură cu o lingură de-a lungul marginii formei pentru a vedea dacă se va scurge între blat și formă. Dacă este în regulă, puteți turna restul de amestec.

Coaceți cheesecake-ul timp de aproximativ 1 oră la 170°C, apoi lăsați-l să se răcească în cuptor, cu ușa deschisă, timp de încă 10-15 minute. Cheesecake-ul va crește mult la început. Dar, pe măsură ce se răcește, se va desprinde și va căpăta o formă uniformă. Când cheesecake-ul este fierbinte, mijlocul va fi tremurat.

Înainte de servire răciți complet prăjitura cheesecake cu brânză de vaci la temperatura camerei, apoi puneți-l în frigider timp de 6-8 ore pentru a se răci complet. Pe măsură ce se răcește, umplutura va căpăta densitatea unui desert clasic. La final tăiați cheesecake-ul în porții și serviți-l cu plăcere.

Adauga un comentariu