Actualitate

Scriitorul Alexandru Petria numește ideea de a acorda beneficii persoanelor vaccinate ca fiind una fascistă

Publicat: 14 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scriitorul Alexandru Petria numește ideea de a acorda beneficii persoanelor vaccinate ca fiind una fascistă
Alexandru Petria, scriitor român, consideră că ideea unor avantaje pentru persoanele vaccinate reprezintă o idee fascistă

Scriitorul Alexandru Petria are o reacţie dură la ideea precum că persoanele care se vaccinează să aibă beneficii suplimentare fată de cele nevaccinate. Scriitorul consideră că ideea acestor diferenţe este una fascistă şi nu ar trebui luată în considerare.

Pe de altă parte, la polul opus se situează specialistul în sănătate, fost consilier onorific în cadrul Ministerului Sănătăţii, Răzvan Cherecheș. Acesta consideră că eliminarea purtării măştii de protecţie la exterior pentru toate persoanele, vaccinate și nevaccinate, reprezintă o greşeală a autorităților.

Alexandru Petria consideră că verificarea vaccinării bazată pe CNP este o idee fascistă

Într-o reacţie în spaţiul public, scriitorul Alexandru Petria este de părere că ideea de a oferi facilităţi suplimentare celor care sunt vaccinaţi este o idee fascistă şi trebuie eliminată din gândirea publică. De altfel, verificarea pe baza CNP-ului a invitaţilor este o măsura care încalcă Constituţia și este nedemocratică. Scriitorul îi îndeamnă pe oameni să boicoteze evenimentele la care se cere o dovadă a vaccinării:

„Dacă vrem să acţionăm în spiritul libertăţii, se impune boicotarea tuturor evenimentelor unde se cere o dovadă că eşti vaccinat. Că e spectacol de teatru, că e operă, restaurant, concert, orice. Aceşti indivizi nesocotesc Constituţia, prin măsuri sanitare fasciste, discriminând.

Să-i ajutăm să piardă câţi mai mulţi bani. Să le transformăm vieţile într-un coşmar! Ar merita pichetate intrările unde se ţin manifestările, orice metode de compromitere a lor sunt binevenite. În apărarea democraţiei, scrupulele în privinţa mijloacelor sunt un semn fatal de slăbiciune.”, a scris Petria.

Răzvan Cherecheș are un punct de vedere diferit

Pe de altă parte, specialistul în sănătate publică consideră că ideea de a acorda beneficii suplimentare persoanelor vaccinate este un demers bun. Cherecheș critică decizia luată de autorităţi legat de acordarea  egalității de  beneficii persoanelor vaccinate şi nevaccinate, numind-o ca fiind una  incorectă și care ar putea duce la o scădere interesului pentru vaccinare în România:

„Corect = renunţarea la măşti pentru cei vaccinaţi (CDC în SUA)
Incorect = renunţarea la măşti în exterior pentru toată lumea (România)

Dacă le dai studenţilor un test şi le dai 10 tuturor, indiferent dacă au învăţat 10 ore sau nu au învăţat deloc – nimeni nu va mai învaţa nimic pentru testul următor. Liderii noştri nu au curajul şi responsabilitatea să ia deciziile corecte, sunt prea preocupaţi să nu se supere oamenii! Relaxarea purtării măştii pentru toţi vă duce la scăderea ritmului de vaccinare şi va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal! Relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinaţi ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) şi i-ar fi stimulat pe restul să se vaccineze”, a spus Răzvan Cherecheș, pe pagina sa de Facebook.

Contradicţiile apărute în spaţiul public vin la doar o zi în care Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferință de presă,  faptul că se va renunţa la purtarea măștii în spaţiul public deschis. De altfel, premierul Florin Cîțu a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinuta la Suceava faptul că evenimentele precum nunţile, botezurile se pot întâmpla cu o ocupare la capacitate maximă a spaţiului dacă persoanele care intră sunt vaccinate. Cîțu a menţionat că responsabilitatea respectării deciziei luate de autorităţi le revine persoanelor care organizează astfel de evenimente.

Adauga un comentariu