Local

Scrisoarea unui pensionar ieșean către Marcel Vela și Ludovic Orban! Bărbatul le-a dedicat două poezii guvernanților!

Publicat: 05 mai 2020

Un pensionar ieșean a dat recent în judecată Guvernul României. Bărbatul este nemulțumit deoarece, prin ordonanță militară, i-a fost îngrădit dreptul la liberă mișcare. În cadrul acțiunii, pensionarul le-a dedicat ministrului Marcel Vela și premierului Ludovic Orban două poezii legate de ordonanțele militare

Un pensionar în vârstă de 69 de ani, din municipiul Iași, a dat recent în judecată Guvernul României. Mihail George Dimitriu le cerea magistraților din cadrul Curții de Apel Iași să dispună anularea Ordonanței Militare nr. 3/2020.
Magistrații au dispus anularea acțiunii, dar pensionarul ieșean a contestat decizia. Mihail George Dimitriu le cerea judecătorilor ieșeni să dispună anularea prevederilor conform cărora persoanele cu vârste de peste 65 de ani nu au voie să iasă din case decât în anumite intervale orare.

„Am dat în judecată Guvernul pentru îngrădirea drepturilor mele, prevăzute și ca drepturi internaționale ale omului, respectiv dreptul la liberă mișcare, sănătate fizică și psihică, prin ordonanțele emise recent, referitoare la starea de urgență, instituită în vederea contracarării pandemiei de COVID-19, cu pază polițienească și militară exagerată, cu măsuri stupide”, a afirmat pensionarul în cererea adresată instanței.

Guvernanții, certați de pensionar

Pensionarul ieșean a mai arătat că asemenea măsuri, emise de ministrul Afacerilor Interne, ministrul Marcel Vela, și girate de premierul Ludovic Orban, împiedică doar prezumtiv răspândirea coronavirusului. Mai mult, potrivit pensionarului, măsurile afectează starea de sănătate pentru anumite afecțiuni cronice, precum diabetul ori afecțiuni ale aparatului digestiv, ca urmare a lipsei de mișcare.

„Dacă anterior declanșării «pandemiei cu noul coronavirus» medicii afirmau public că mișcarea este esența sănătății, indicând termenul minim obligatoriu pentru a face mișcare, acum aceiași medici se dezic de acele recomandări”, a subliniat ieșeanul, care, de fapt, contestă restrângerea perioadei de deplasare a persoanelor trecute de 65 de ani, la intervalul orar 11:00 – 13:00.

Mai exact, pensionarul ieșean a contestat ordonanțele emise de ministrul Marcel Vela și girate de premierul Ludovic Orban.

Poezii cu dedicație din partea ieșeanului

Așadar, pensionarul a decis ca, în cadrul cererii sale depusă la instanță, să le dedice lui Marcel Vela și premierului Ludovic Orban două poezii:

Drepturile omului

Cu poliții și armate
Ei se apără pe ei!
Criminalii cei de frate,
De „aproapele”! Atei!

Toți – uniți, să tot prospere,
Mafii cu slujbașii lor,
Ticăloșii – la putere!
Criminali ce banul vor!

Stați! Toți – izolați în case!
Izolații – pe-o vecie!
„Protejați” ce nu vă lasă
Să aflați ce-i „pandemie”!

Cumpărați totul scumpit,
„Să vă protejați în case!”
Anunțați câți au murit,
„Virusații” și în oase!

Poluarea nu se pierde,
Aparent, doar se transformă,
Printr-o procedură… „verde”
A chimiștilor „la normă”.”

„A fi sau a nu fi (versiunea lor!)

După… va fi liber iară,
La liber dubla noxare!
Până lumea o să piară,
Cu mafii la guvernare!

Războiul chimic e „progresul”,
Ca bogații să ia tot,
Cum le este interesul:
„Tot – al meu!”, domnul „savant”!

Cum de ați uitat,
Voi, „autoizolații”,
De atâta poluat
și numitele „noxații”?!

Azi, aceiași „specialiști”
Pe toți răstignesc în casă,
Medici, medici pandemiști,
Doar pentru că… „le pasă”!

Ei se spală toți pe mâini
De ce au făcut de-o viață,
Suflete de-atei și câini,
Ce vă fac lumea… de greață!”

Comentarii
  • Felicitări pentru postarea,foarte real și ADEVARAT!Lozinca este:stați în casă, ca să muriti mai repede, să scăpăm de voi,să nu mai mancati pensie”…RUȘINEEE să le fie guvernanților…ei să stea în casă, nu să fure ce a mai rămas!!!

Adauga un comentariu