Local

Se deschid șantierele pe străzile din comuna Valea Lupului! Investiția este de 3 milioane de euro. Unde se va interveni – FOTO

Publicat: 02 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se deschid șantierele pe străzile din comuna Valea Lupului Investiția este de 3 milioane de euro. Unde se va interveni  FOTO
Aproape 3 milioane de euro costă modernizarea drumurilor din comuna Valea Lupului, județul Iași

Nu mai puțin de 21 de drumuri din comuna Valea Lupului, județul Iași, vor fi modernizate cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Procedura pentru execuția lucrărilor este programară la finalul lunii februarie 2023. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Primăria comunei Valea Lupului a reușit să semneze contractul de finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI) SA, pentru modernizarea mai multor drumuri din localitate. Recent, CNI a lansat licitația pentru execuția lucrărilor, ce va fi organizată pe data de 21.02.2023. Valoarea estimată a investiției este de 16.750.768 de lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro. Sunt vizate acele drumuri afectate de calamitățile din anul 2021.

„Necesitatea lucrărilor propuse prin prezenta documentație derivă din faptul că ploile abundente din ultimii ani au condus la spălări de versanți și la creșteri frecvente ale nivelurilor și debitelor pâraielor din comună. Totodată, se menționează faptul că, pe aceste străzi, lucrările de colectare și evacuare a apelor pluviale sunt deficitare sau lipsesc cu desăvârșire, iar cele de apărare, susținere și consolidare a corpului drumului prezintă numeroase degradări.

Lipsa lucrărilor de protecție a șanțurilor în zonele cu declivitate accentuată, dar și a lucrărilor specifice de drenaj și de consolidări locale, a dus la evacuarea incorectă a apelor și apariția de zone cu instabilitate”, se arată în caietul de sarcini.

Se deschid șantierele pe străzile din comuna Valea Lupului, cu o lungime de 5,6 kilometri

Pe lista de investiții au fost cuprinse nu mai puțin de 21 de străzi: Petuniei, Spicului, Cetinii, Luminii, Caisei, Fagului, Prieteniei, Teilor, Cicoarei, Plăieșilor, Pinului, Unirii, Zmeurei, Primăverii, Orientului, Toamnei, Împăcării, Lacului, Magnoliei, Ion Minulescu și Mircea Eliade. Lungimea totală a drumurilor este de 5.678 de metri.

„Situația actuală este cauzată de lipsa lucrărilor de protecție în zonele cu declivitate accentuată și a lucrărilor specifice de apărare și de consolidări locale, fapt ce a dus la evacuarea incorectă a apelor și la apariția de zone cu instabilitate ce trebuie eliminate odată cu realizarea lucrărilor de prevenire și protecție împotriva inundațiilor.

Prin preluarea corespunzătoare a apelor se vor îmbunătăți, totodată, condițiile de mediu. Proiectul propune lucrări de construcții a infrastructurii, de prevenire și de protecție împotriva inundațiilor, refacerea străzilor și execuția podețelor se încadrează în prioritățile propuse de Consiliul Local Valea Lupului”, se mai arată în documentația procedurii.

Toamna trecută, primăria din localitate a semnat un alt contract pentru reabilitarea infrastructurii rutiere.

ApaVital a alocat fonduri pentru comuna Valea Lupului

Anul trecut, compania de apă-canal a județului Iași a finalizat licitația pentru extinderea rețelelor de canalizare și a rețelelor de apă din comuna Valea Lupului. Valoarea estimată a contractului este de 591.870 de lei, fără TVA, aproape 120.000 de euro.

Contractul a fost semnat cu societatea INBIT SRL, din comuna Popricani, care a depus o ofertă de 472.103 lei, fără TVA, aproximativ 100.000 de euro, ce s-a încadrat în estimarea bugetară. Societatea este deținută de Andrei Târnovanu. Intervențiile de extindere a rețelelor vizau străzile Dimineții, Zmeurei și Unirii.

Se deschid șantierele pe străzile din comuna Valea Lupului, iar oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

Adauga un comentariu