Business în România

Se deschide o nouă fabrică în România. Câte locuri de muncă vor fi disponibile

Publicat: 07 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se deschide o nouă fabrică în România. Câte locuri de muncă vor fi disponibile
Compania turco-spaniolă Beyçelik Gestamp își va extinde activitatea în zona Argeșului.

Se deschide o nouă fabrică în România imediat după Paște. Compania turco-spaniolă Beyçelik Gestamp va inaugura o nouă companie, renumită pentru producția de echipamente și componente pentru industria auto. Iată câte locuri de muncă vor fi disponibile.

Se deschide o nouă fabrică în România

Compania turco-spaniolă Beyçelik Gestamp își va extinde activitatea în zona Argeșului, în localitatea Dârmănești. Se va deshide o fabrică nouă, cu o suprafață de 22.000 de metri pătrați și vor fi disponibile 200 de locuri de muncă.

Această nouă unitate de producție va fi dedicată producției de componente auto destinate Dacia și Ford Otosan, consolidând astfel parteneriatele cu aceste importante companii auto. Momentan, fabrica existentă a companiei funcționează cu un personal de aproximativ 800 de angajați.

O companie importantă din țară se va închide

Unul dintre cei mai mari angajatori din țară, firma Leoni, închide o fabrică de componente auto, unde lucrau 200 de persoane. Unii salariaţi dau vina pe scăderea cererii pentru maşini electrice la nivel european.

Circa 200 de angajaţi din cadrul fabricii Leoni din Luduş au protestat joi, 2 mai 2024, în urma deciziei de a închide punctul de lucru. De partea cealaltă, compania dă vina pe cererea scăzută din piaţă, determinată de reducerea subvenţiilor pentru maşini electrice, decizie care a dus la vânzări mai puţine pentru acestea, după ce Comisia Europeană a pus presiune pe toţi constructorii să investească în noi tehnologii, fără a impulsiona investiţii şi în reţele de încărcare pentru acestea.

Cu o forţă de muncă de aproximativ 12.000 de angajaţi în 2024, Leoni România este unul dintre cei mai importanţi angajatori din ţară. În prezent, compania operează un total de 10 fabrici în România, cu o suprafaţă totală de producţie de 180.000 mp. În cadrul operaţiunilor din România, LEONI produce aproximativ 23.500 de produse, cu un accent major pe ansambluri LV (low-voltage) pentru vehiculele convenţionale şi HV (high-voltage) pentru vehiculele electrice. Această gamă diversificată de produse este furnizată celor mai importanţi producători auto din industrie. Angajaţii Leoni de la Luduş au drept opţiune relocarea la Arad, în fabrica de acolo, la peste 300 km distanţă, fie demisia.

,,Din dorinţa de a afecta cât mai puţin salariaţii noştri şi pentru a păstra continuitatea în muncă, le-am oferit acestora posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea la fabricile din Bistriţa. Până când fabricile de la Bistriţa vor avea posibilitatea de a-i integra în procesele specifice, ne-am îndreptat angajaţii spre fabrica din Arad. Astfel, pentru o perioadă de maxim 5 luni, angajaţii au posibilitatea detaşării la fabrica din Arad. Sprijinim relocarea angajaţilor noştri prin asigurarea cazării, dar şi prin oferirea unui bonus de relocare. După această perioadă, activitatea angajaţilor nostri se va relua la fabricile din Bistriţa. Compania va pune la dispoziţie transportul gratuit până la locul de muncă şi retur.”, spun oficialii în comunicat.

,,Decizia detaşării angajaţilor noştri din Luduş către alte fabrici Leoni din România, respectiv la fabricile din Arad si Bistriţa, a fost luată ca urmare a reducerii drastice a comenzilor pentru fabrica din Luduş şi având în vedere dorinţa noastră de a păstra toţi aceşti angajaţi valoroşi în cadrul companiei.”, au mai precizat reprezentanţii Leoni într-un comunicat de presă.

Adauga un comentariu