Local

Se destramă filiala USR Iaşi. Război total între taberele din partid în prag de alegeri parlamentare

Publicat: 12 oct. 2020
Se destramă filiala USR Iaşi. Război total între taberele din partid în prag de alegeri parlamentare
Eugen Neagu, vicepresedinte Biroul Local și Alexandru Sevastian, membru USR Mihai Lupu unul dintre membrii fondatori USR Iași

Filiala Uniunii Salvaţi România Iaşi se afla pe un butoi cu pulbere. O parte a oamenilor din USR Iaşi au criticat modul prin care deputatul Cosette Chichirău, liderul partidului, a întocmit listele pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României. Mai mulţi membri din partid, printre care se afla avocatul Mihai Lupu, au contestat această listă. Acesta arată modul prin care au ajuns unele persoane pe aceste liste, totul fiind făcut prin votul unor delegaţi aduşi prin metoda „Autobuzul”.

„Am contestat candidaturile lui Bodea, Timofciuc şi Ignat, nişte traseisti. Acest traseim a fost sancţionat, însă Biroul Naţional a trecut peste această decizie. Dar în alte situaţii s-au judecat diferit, încălcând principiul egalităţii. Am fondat filiala USR în 2016 şi m-am retras cu un pas în spate. Am crezut că îşi vor vedea de programul politic. Dar partidul se va transforma într-o trambulină pentru diverse persoane. S-a constituit un grup al lui Cosette Chichirau şi aghiotanţii ei”, a spus Mihai Lupu.

Un fost membru USR dezvăluie blaturile din partid! Cosette Chichirău şi Marius Bodea au urmărit de la bun început locurile eligibile în Parlament

Scandal mare la USR Iași după ce un fost membru al formaţiunii politice lansează acuzaţii grave. Conform unei postari publicate pe o reţea de socializare, Oana Vasiliu a explicat faptul că este inadmisibil cum în partidul condus de Marius Bodea şi Cosette Chichirau primează interesul propriu, nicidecum interesul ieşenilor, aşa cum este normal.

BZI.RO a menţionat în repetate rânduri faptul că cei doi parlamentari zero, Cosette Chichirau și Marius Bodea urmăresc doar interesul personal. În aceste condiţii, aceste lucruri sunt confirmate chiar din interiorul formariunii politice.

Oana Vasiliu acuză conducerea USR Iași de jocuri de culise murdare

În postarea publicată pe o reţea de socializare, fosta membra USR Iași a declarat că la Iași se întâmpla jocuri de culise murdare, mai ales că la candidatură pentru șefia Consiliului Județean a fost pus un traseist, în persoana lui Marius Bodea.

Usr Plus să vă fie rușine.
Rușine că după voi rămâne o dâră de scandal întotdeauna. Rușine că la Iași ați pus pe fostul șef al PNL în fruntea listei și la Consiliul Județean, iar acum și la Senat, că încălcați reguli din statut după bunul plac.
Să vă fie rușine că deși ați cerut votul nostru la locale și vi l-am dat, ați ajuns în fruntea listei, iar acum plecați la un loc cald în Parlament.

Să vă fie rușine că nu vă pasă că am pus cu toții umărul să existați și să creșteți și că vă bateți joc de munca noastră.
Am strâns semnături pentru #oameninoi într-o zi în care îmi picura ploaie înghețată în cap. Ca să ce, să intre PNL ul în USR…
Să vă fie rușine că trăiți cu senzația că nu avem încotro și o să vă votăm tot înainte.
Pur și simplu m-am săturat să vă tot aud mizeriile interne.
Sunt oameni care au nevoie cu adevărat de ajutorul vostru, de reforme, au nevoie să vorbiți în numele lor, iar din gura voastră iese numai scandal sau uneori laude scârboase pentru liderii care v-au luat sub aripă.
Rușine că nu se poate discuta cu voi despre soluții pentru cei în nevoi, decât dacă vă prind în momente în care nu vă măcelăriți între voi. La Iași e ceva absurd, un măcel continuu. CONTINUAREA AICI

Mai multe amănunte mâine în cotidianul BZI
Adauga un comentariu