Local

Se întoarce vremea rea. Cod galben de ninsori în județul Iași

Publicat: 05 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se întoarce vremea rea. Cod galben de ninsori în județul Iași
Oameni care merg pe stradă când ninge

Informare meteorologică de vreme rea pentru următoarele două zile. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de ninsori și vânt puternic valabilă până mâine în mai multe zone din țară

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis recent o avertizare de vreme rea valabilă pentru mai multe județe din țară, printre care și Iașul. Codul galben emis de meteorologi a intrat în vigoare în această dimineață la ora 8:00 și este valabil până mâine, 6 februarie, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

„În intervalul menționat, în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile. La munte, în nordul și centrul Moldovei, la orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60-70 km/h, iar în zona montană 90-100 km/h. În a doua parte a zilei de miercuri, 5 februarie, și în prima parte a nopții de miercuri spre joi, 5/6 februarie, vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55-60 km/h”, se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie.

Vreme rece la finalul săptămânii

Vremea se va menține constantă spre finalul săptămânii. Vineri, 7 februarie, ieșenii vor avea parte de valori cuprinse între o minimă de minus 9 grade Celsius și o maximă de 0 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla în rafale, iar șansele de precipitații vor fi ceva mai ridicate față de ziua precedentă.

Sâmbătă, 8 februarie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de minus 7 grade Celsius și o maximă de doar 0 grade Celsius. Duminică, 9 februarie, la Iași vremea va fi în general închisă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de minus 3 grade Celsius și o maximă de 6 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab, iar șansele de precipitații vor fi ceva mai ridicate.

Adauga un comentariu