Prima pagină » Actualitate » Se introduce armata obligatorie pentru femei! Legea intră în vigoare în 2026
Se introduce armata obligatorie pentru femei! Legea intră în vigoare în 2026

Se introduce armata obligatorie pentru femei! Legea intră în vigoare în 2026

13 mart. 2025, 10:20, 1 ,
Mirela Gabriela Todosi în Bzi.ro

Se introduce armata obligatorie pentru femei! Danemarca va implementa serviciul militar obligatoriu. Până acum, femeile au participat doar pe bază de voluntariat, de obicei pentru o perioadă de patru luni. Autoritățile daneze au anunțat recent schimbări majore. Legea intră în vigoare în 2026.

Se introduce armata obligatorie pentru femei!

Danemarca va introduce armată obligatorie și pentru femei începând de anul viitor. Începând cu anul 2026, vor fi recrutați anual câte 5.000 de tineri, atât bărbați, cât și femei. Danemarca va implementa serviciul militar obligatoriu din vara anului 2026, cu un an mai devreme decât era prevăzut inițial. În 2024, aproximativ 4.700 de persoane au efectuat serviciul militar, iar femeile au participat doar pe bază de voluntariat, pentru o perioadă de patru luni. Deocamdată, planurile nu au fost transformate în legi, dar negocierile au început deja pentru introducerea armatei obligatorii pentru femei.

„Forțele armate daneze au nevoie de o bază de recrutare mai largă și este o idee bună să se poată recruta atât femei, cât și bărbați. Va fi astfel îmbunătățită capacitatea de luptă.”, a declarat Ministrul danez al Apărării, Troels Lund Poulsen.

Motivul pentru care tinerii români nu mai vor să facă armata

Tot mai multe state introduc serviciul militar obligatoriu. Altfel stau lucrurile când vine vorba de România. Mulți români nu sunt de acord ca serviciul militar să fie introdus și să devină obligatoriu. Totodată, românii au în vedere varianta de a fugi din țară în caz de război. Cei care au răspuns că ar pleca din țară, au expus următoarele motive: „De ce nu se grăbesc să-și riște viața pentru țară peste 60 de procente dintre români?” „E normal să meargă la război militarii, nu oamenii obișnuiți.”,  „Am obligații în primul rând față de familie, nu față de țară.”,  „Nu merg la război ca să apăr averile corupților și ale șmecherilor care fug din țară.”,  „Nu avem ce apăra, România este în mâinile străinilor oricum.”

România se află printre țările membre NATO care a crescut bugetul pentru apărare, dar înregistrează un deficit la aproape jumătate din rândul ofițerilor. Un sfert dintre candidații interesați să se alăture Armatei Române au picat testele fizice, precum alergarea de rezistență.  Doar 40% au reușit să treacă probele. 18% au picat testele psihologice. Armata Română este alcătuită din 71.500 de soldați activi și 55.000 de rezerviști. Potrivit unor statistici din 2021, peste 9 milioane de cetățeni români, cu vârste cuprinse între 18 și 50 ani,  ar putea fi apți pentru armată. Serviciul militar obligatoriu a fost abolit din anul 2007. Potrivit unui raport recent, aproximativ 58% dintre adulții români suferă de supraponderabilitate, majoritatea fiind în incapacitatea de a îndeplini sarcini rudimentare în operațiuni militare. Conform unul alt sondaj, numai 36,3% dintre cei intervievați au răspuns că ar participa, cum pot, la apărarea țării în caz de atac. 33,2% au spus că vor aștepta să vadă cum decurge situația. 29,1% au spus că ar pleca din țară și s-ar ascunde într-un loc mai sigur.

Mulți români nu sunt de acord ca serviciul militar să fie introdus și să devină obligatoriu. Totodată, românii au în vedere varianta de a fugi din țară în caz de război. O veste importantă este aceea că Danemarca vrea să introducă serviciul militar obligatoriu și pentru femei. Dacă legea va fi adoptată, aceasta va intra în vigoare din 2026.

Bugetul.ro
Tăcutul patron de la Arabesque, marele magazin de materiale de construcții din România. Afacerile l-au transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni din Galați
redactia.ro
Trump și Putin, discutie decisivă despre războiul din Ucraina. Când va avea loc și ce se va negocia direct
Bugetul.ro
Județele groazei din România. Oamenii rămân pe drumuri din cauza concedierilor masive făcute de companiile care funcționează în aceste zone ale țării
a1.ro
Creatura cu cap de extraterestru pescuită de un pescar i-a speriat pe localnici. Ce este, de fapt, vietatea
Playtech.ro
Horoscopul banilor pentru a doua jumătate a lunii martie. Zodia care câştigă la Loto
observatornews.ro
Subiecte la română, simulare Evaluare Națională 2025. Notele se trec în catalog doar la cerere
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Haos în sistemul de pensii. Sistemul de recalculare, desființat în instanță
SportpeSurse
Pentru că l-a susținut pe Călin Georgescu, Anca Alexandrescu plătește prețul suprem. Ce a pățit în toiul nopții prezentatoarea TV
Playtech.ro
De ce dorm câinii pe perna stăpânului? Explicaţia virală
Dailybusiness.ro
Sute de angajați din școlile de stat, concediați în urma unei ordonanțe. Decizia se aplică și medicilor
RomaniaTV
Lovitură devastatoare pentru cei care o admiră pe Ema Karter. Decizie şocantă luată de vedeta XXX
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
S-au aflat PRIMELE echipe eliminate la Asia Express! Înainte să plece se lăudau că vor câștiga competiția. Cine a rămas în cursă!
redactia.ro
Dana Budeanu i-a distrus pe Călin și Cristela Georgescu. "V-ați folosit de Biserică ca ultimele scursuri"
ego.ro
Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 martie 2025
17 martie 2025