Local

Se lungește lista candidaților din PSD Iași promovați de Maricel Popa, neeligibili pentru alegerile locale. Fostul prefect Marian Șerbescu nu poate ocupa funcția de consilier județean

Publicat: 09 oct. 2020
În lista candidaților PSD Iași neeligibili promovați de Maricel Popa a apărut și fostul prefect Marian Șerbescu
MARICEL POPA SI MARIAN SERBESCU

Mai mulți candidați ai PSD Iași la alegerile locale 2020 au ajuns pe listele partidului după ce a fost încălcat statutul partidului. După persoane precum Elvira Rotundu, Marian Dalban sau Mircea Manolache, și pentru un alt candidat a fost încălcat statutul PSD. Astfel, fostul prefect Marian Șerbescu a ajuns pe listele pentru Consiliul Județean la alegerile locale 2020 fără a se fi respectat statutul

Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a ajuns să calce în picioare statutul PSD, partid pe care încă îl reprezintă în calitate de lider. Acesta, ajutat de Camelia Gavrilă și Cristian Stanciu, au promovat pe listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean Iași persoane care nu aveau calitatea de membru de partid în conformitate cu cerințele organizației. Unul ditre aceștia este și Marian Șerbescu, fostul prefect al județului. Acesta a candidat la Consiliul Județean Iași și a fost ales pe un loc eligibil. Cu toate acestea, el a intrat în PSD cu mai puțin de trei luni înainte de alegerile locale, așa cum se stipulează în statutul formațiunii politice. Astfel, lista PSD Iași cu persoane neeligibile pentru Consiliul Local sau Consiliul Județean s-a mărit.

Statutul partidului a fost călcat în picioare de conducerea PSD Iași

Articolul 47, alineatul 1 din statutul PSD adoptat la 22 august 2020, arată cât se poate de clar acest lucru: „membrii de partid pot să aleagă și să fie aleși după 3 luni de la obținerea calității de membru de partid”. Fostul prefect a intrat în PSD chiar înainte de alegerile locale 2020, ceea ce arată că nu a mai fost respectat statutul formațiunii politice. În aceste condiții, Comisia de Etică a PSD Iași trebuie să se autosesizeze și să invalideze candidatura fostului prefect al Iașului.

Loc cumpărat în CJ de bătăușul Mircea Manolache?

La Consiliul Județean Iași a mai fost promovat un alt personaj care nu are ce căuta în această instituție. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, l-a promovat pe un loc eligibil pe listele PSD pentru acest for pe bătăușul Mircea Manolache. Acesta a venit pe filiera UNPR (între timp, protocolul cu formațiunea lui Gabriel Oprea a fost denunțat de PSD și, implicit, nu mai poate produce efecte juridice), însă a intrat în PSD Iași pe 8 august 2020. Pentru că i-a votat toate matrapazlâcurile lui Maricel Popa în mandatul anterior, Mircea Manolache a primit cadou un loc eligibil.

Deși candidatura sa este ilegală, gașca controlată de Maricel Popa a trecut acest lucru cu vederea și i-a facilitat prezența în noul Consiliu Județean pe perioada 2020-2024. Surse din partid spun chiar că Manolache i-ar fi dat o sumă importantă de bani lui Maricel Popa pentru a-l pune pe un loc eligibil, dar deocamdată această informație nu a fost confirmată.

Comentarii
  • Asta e culmea tupeului,sa fii pacient la SOCOLA și sa spui ca alții ar fi bolnavi psihici ! Nătărăul betiv din COPOU un betiva care este carat in cârcă de pe bancile din parc după o beută zdravănă cu rachiu puturos de șoricioaică,scrie la comanda lui HARACOVID GÂJÂIALĂ ( 500 epuroi/ lună conform spuselor lui ABA ) intro mizerie de fițuică on line ! Nebunule,stai lin că ești recunoscut ca spălător de cadavre!

  • Laicule, oameni văd acum cât de dement poți să fii. Te bucuri că un om este bolnav de COVID ! Ai o răutate patologică în tine specifică celor care fac parte din acest partid de lepre numit : PSD !

  • Nenea cu ziarul,la 500 coco pe luna iti scriu zilnic chestii de nu mai zboara nici pasarea pe cer.
    Pe bune.
    Si le scriu corect, fara dezacorduri gramaticale precum harachiri asta betiv.
    Si cu mai multa imaginatie, ca distrusul asta din seria de pase Laicu-Lantisor-Aragaz-curva-haimana nu iese. Nu stie mai mult. E plictisitor.

  • Hai date-n stăpanachi dacă și Baghiu e brand in jurnalismul iesean înseamnă ca Costel Coordineanu poate fi mitropolit iar Cosmos Tanase Patriarh !

Adauga un comentariu