Local

Maricel Popa a distrus organizația PSD Iași. Eșec după eșec girat de președintele filialei județene. Realitatea din spatele unui dezastru la alegerile locale 2020

Publicat: 29 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Maricel Popa a distrus organizația PSD Iași. Eșec după eșec girat de președintele filialei județene. Realitatea din spatele unui dezastru la alegerile locale 2020
Maricel Popa a girat minimul istoric înregistrat de PSD la alegerile locale

Alegerile locale 2020 au adus o realitate cruntă la nivelul județului Iași. Filiala județeană a PSD Iași a înregistrat un minim istoric, rezultatele fiind de-a dreptul dezastruoase pentru pretențiile unui partid care a fost la putere. Toate acestea au fost girate de Maricel Popa, președintele în exercițiu al PSD Iași. Acesta a candidat pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Iași și a folosit toate resursele partidului ca să-și asigure locul.

Din păcate pentru locuitorii județului Iași și chiar membrii PSD, Maricel Popa s-a folosit de fondurile partidului și chiar de cele ale Consiliului Județean pentru a-și consolida cultul personalității.

În urmă cu patru ani, Popa a ajuns președinte pe votul politic din rândul consilierilor județeni și beneficiind de trădările liberalilor de la acea vreme. Astfel, acesta s-a cocoțat pe postul de președinte a CJ Iași și a ajuns la butoane. În tot acest timp, și-a făcut un adevărat cult al personalității, s-a înconjurat de lingăi și s-a folosit de toate resursele partidului pentru a-și consolida puterea.

Resurse publice pentru campania lui Maricel Popa la alegerile locale 2020

Rezultatul s-a văzut la aceste alegeri locale 2020. Maricel Popa s-a concentrat doar pe propria persoană, a lăsat partidul deoparte și a încercat să se cațere pe votul politic. Toate fondurile de la PSD Iași au fost direcționate către Maricel Popa. Apoi, fondurile publice au ajuns la chemerul acestuia.

Maricel Popa a făcut un raport de activitate în preajma alegerilor din 27 septembrie 2020 din banii județului în care a încercat să-și impună imaginea personală în alegeri. De altfel, ar trebui ca instituțiile statului, Curtea de Conturi, etc, să verifice toate aceste aspecte, să vadă ce fonduri s-au cheltuit din bani publici în acestă campanie locală din resursele județului pentru candidatul Maricel Popa.

Se anunță o schimbare majoră la vârful PSD Iași. Reformă în organizația social democrată

Toate acestea duc însă spre o concluzie. Maricel Popa nu a ajutat partidul, ci lucrurile au fost tocmai invers. Candidații PSD Iași au căzut pe locul doi, lucru care a făcut ca scorul electoral să fie extrem de slab, iar filiala să devină a treia forță politică in județ. Dacă altă dată, PSD Iași defila, sub conducerea luI Maricel Popa, organizația se află în pragul unui adevărat dezastru. Pentru ca PSD să revină pe linia de plutire este nevoie de o reoranizare totală a partidului. Popa ar trebui să plece de îndată, alături de Camelia Gavrilă și Cristian Stanciu, cei care au dus partidul spre un dezastru total.

Practic, lupii tineri din filiala ieșeană, parlamentarii partidului, cei care au muncit în campanie, trebuie să preia partidul, să facă echipă și să readucă organizația pe linia de plutire.

În Iași este nevoie de o comuniune politică, cu trei formațiuni mari, PNL, USR- PLUS și PSD. Practic, este nevoie ca cele trei să fie în procente apropiate, să facă echipă pentru binele Iașului și nu numai.

Locuitorii județului nu mai au nevoie de scandal, ci de proiecte clare. Aleșii USR- PLUS continuă să facă scandal și să atace PNL, ceea ce arată că este nevoie de o forță ca PSD la acest nivel. Pentru ca toate acestea să se întâmple, PSD Iași are nevoie de o reformă, de o echipă tânără și capabilă să ducă filiala către un scor mult mai bun.

Popa, Gavrilă și Stanciu trebuie să se dea deoparte pentru că au demonstrat că nu sunt în stare să conducă partidul. Iar faptul că Maricel Popa a folosit toate resursele pentru imaginea personală este un semnal de alarmă mare pentru fiecare social democrat.

Adauga un comentariu