Eveniment-Social

Se oferă măști de protecție gratuite în autobuzele și tramveiele CTP Iași. De acum înainte, călătorii vor fi amendați dacă nu respectă regulile de protecție

Publicat: 21 iul. 2020
calatori cu masca de protectie in autobuz
îeșenii primesc măști de protecție gratuite atunci când circulă cu autobuzele și tramvaiele CTP Iași

În autobuzele și tramvaiele CTP Iași, călătorii primesc măști de protecție gratuite dacă nu dețin una, după care polițiștii locali vor trece la amenzi

Zilele acestea a început o acțiune mai intensă de supraveghere a călătorilor din autobuzele și tramvaiele CTP Iași  pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19. Astfel, înainte să se ajungă la amenzi, autoritățile locale au decis ca acei călători care încalcă regulile de protecție în mijloacele de transport public să fie deocamdată iertați și să primească o mască de protecție gratuită dacă nu au una. De aceste lucruri se ocupă de două zile polițiștii locali ieșeni și angajații CTP Iași.

„Un număr de 5 echipe mixte formate din polițiști locali și lucrători ai Companiei de Transport Public Iași au efectuat 86 controale în mijloace de transport public de persoane și au distribuit călătorilor care nu aveau mască de protecție un număr de 50 măști. În perioada 17-19 iulie 2020, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire de fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2. Acțiunile s-au desfășurat, în mod deosebit, în zona piețelor agroalimentare, unde s-au produs aglomerări de persoane și vehicule, precum și în mijloacele de transport în comun aparținând C.T.P. Iași”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Controale zilnice în autobuzele și tramvaiele CTP Iași pentru supravegherea călătorilor

În fiecare zi, echipaje mixte formate din angajați CTP Iași și polițiști locali patrulează prin autobuze și tramvaie pentru a se asigura că toate persoanele poartă mască atât pe gură, cât și pe nas, pe toată durata călătoriei. De asemenea, controlorii CTP Iași verifică și temperatura corporală a călătorilor, care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius.

În această perioadă de vacanță, CTP Iași oferă transport gratuit elevilor. Prin accesarea aplicației 24pay și scanarea oricărui cod QR, fie a celui afișat pe site-ul CTP Iași, fie a celor din stații ori din mijloacele de transport, va putea fi procurat un abonament gratuit pentru 30 de zile pentru elevi. În situația în care elevii solicită eliberarea abonamentelor gratuite de la tonetele CTP Iași, este necesar ca beneficiarii domiciliați în municipiul Iași să prezinte carnetul de elev care să conțină numărul matricol. De asemenea, cei proveniți din alte localități trebuie să depună o adeverință eliberată de instituția la care studiază.

Comentarii
  • In autobuze, destule persoane (uneori începând cu șoferul) poartă cu sictir masca sub nas, pe post de mustață suplimentară. Dacă le faci observație au 3 reacții: (1) se prefac că nu aud, (2) oferă explicații infantile sau (3) devin agresivi.

Adauga un comentariu