Prima pagină » Sanatate » Se poate vindeca stafilococul auriu? Află totul despre tratamentul recomandat în cazul acestei infecții

Se poate vindeca stafilococul auriu? Află totul despre tratamentul recomandat în cazul acestei infecții

23 iun. 2022, 10:55,
BZI.ro, în Sanatate

Te întrebi dacă se poate vindeca stafilococul auriu? Ei bine, da! Iată cum scapi de infecția cu această bacterie, un adevărat inamic pentru sănătate.

Stafilococul auriu se află peste tot în jurul nostru. Trăiește pe piele, în nas, în gât, dar și pe suprafețe sau pe sol. Deși este un microorganism inofensiv, care, în mod obișnuit, nu produce probleme de sănătate, stafilococul auriu poate pătrunde în organism printr-o tăietură și poate provoca o infecție periculoasă.

Din fericire, oricine poate scăpa de infecția cu stafilococul auriu, dacă are la îndemână un tratament adecvat. În continuare, îți vom dezvălui care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru a scăpa de infecția cu această bacterie agasantă.

nas cu infecție cu stafilococ auriu

Stafilococul auriu se află peste tot în jurul nostru. Trăiește pe piele, în nas, în gât, dar și pe suprafețe sau pe sol.

Se poate vindeca stafilococul auriu?

Da, poți scăpa de infecția cu stafilococul auriu! De regulă, cel mai bun tratament este cel antibiotic, care se stabilește în urma efectuării unor teste. În acest fel, medicul va alege cel mai bun antibiotic, care să trateze infecția cu această bacterie.

De asemenea, dacă infecția s-a dezvoltat la nivelul pielii, medicul va face o incizie în leziune, pentru a elimina lichidul colectat.

Și, fiindcă cel mai bun tratament este prevenția, spală-te, de fiecare dată, foarte bine pe mâini, curăță-ți bine rănile și leziunile, acoperă-ți rănile, nu împărtăși obiecte personale, spală-ți hainele și lenjeria în apă fierbinte, folosește aparate de ras curate și spală-ți hainele imediat după ce ai făcut exerciții fizice.

un recipient închis la culoare și câteva antibiotice vărsate

Cel mai bun tratament este cel antibiotic.

Remedii naturiste pentru infecția cu stafilococ auriu

Dacă te confrunți cu o infecție minoră, trebuie să știi că poți apela și la ajutorul remediilor naturiste. Foarte bun este remediul pe bază de usturoi macerat în miere, deoarece este antibiotic, antimicrobian și antifungic natural.

Ai nevoie de: 25 de căței de usturoi proaspăt, o cană de miere naturală, necristalizată, un recipient din sticlă (borcan cu capac) și o lingură de lemn. Tot ce trebuie să faci este să cureți cățeii de usturoi, să îi zdrobești ușor cu lingura de lemn și să îi pui în borcanul de sticlă. Adaugă, apoi, mierea, până când acoperi complet usturoiul. Pentru a scoate bulele de aer formate, amestecă puțin compoziția, cu lingura de lemn. Închide borcanul ermetic și pune la macerat, în frigider, pentru aproximativ două săptămâni. După ce a trecut această perioadă, ia câte o lingură, în fiecare zi, pe stomacul gol (câte un cățel de usturoi). Cura durează minimum 7 zile și maximum 4 săptămâni. Poți păstra amestecul la frigider 3 luni. Remediul te va scăpa de infecție și te va ajuta să îți întărești sistemul imunitar.

un borcan cu usturoi și miere

Foarte bun este remediul pe bază de usturoi macerat în miere, deoarece este antibiotic, antimicrobian și antifungic natural.

Un alt leac din bătrâni este pulberea de mesteacăn. Aceasta conține acid betulinic, care contribuie la ameliorarea afecțiunilor dermatologice și, în același timp, are acțiune citostatică asupra celulelor maligne din formațiunile tumorale ale sistemului nervos. Acidul betulinic are și un puternic efect antibacterian, ceea ce ajută la eliminarea infecției cu stafilococ auriu și la diminuarea simptomelor. Este suficient să macini 5 linguri de scoarță uscată de mesteacăn și să depozitezi pulberea într-un borcan închis la culoare, la loc uscat și răcoros. Se administrează câte o jumătate de linguriță dintr-o astfel de pulbere , de două ori pe zi, până la terminarea cantității din borcan. Se ține sub limbă timp de zece minute, după care se bea împreună cu o jumătate de pahar cu apă calduță.

pădure de mesteacăn

Un alt leac din bătrâni este pulberea de mesteacăn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *