National

Se pregăteşte o nouă Ordonanţă de Urgenţă chiar acum. Viaţa românilor se schimbă RADICAL, de la 1 ianuarie

Publicat: 30 dec. 2020
Florin Citu in cadrul unei conferinte de presa
Guvernul se reunește în ședință și va adopta ordonanța de urgență cu privire la măsurile pentru bugetul pe 2021.

Guvernul se reunește în ședință și va adopta ordonanța de urgență cu privire la măsurile pentru bugetul pe 2021. Premierul României a anunțat că vor fi măsuri privind ajutoare de stat pentru HoReCa, acordarea de vouchere, dar și alte măsuri.

Premierul Florin Cîțu a declarat că în ședința de Guvern care va avea loc astăzi va fi adoptată ordonanța privind măsurile pentru bugetul din 2021. Printre altele vor fi discutate și măsuri privind ajutoare de stat pentru HoReCa, acordarea de vouchere de vacanţă, ajutoare prin IMM Invest, prelungirea măsurilor active până în 30 iunie 2021, transmite Agerpres.

„Va fi o ordonanţă care va fi pusă în transparenţă şi va fi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri. Se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021. (…). Munca flexibilă este o măsură care cred că se va permanentiza în România. În continuare sunt acele măsuri de ajutor de stat prin intermediul IMM Invest, noutatea că Agro IMM Invest o să fie aprobat în şedinţa următoare de Guvern, sper să fie gata cu toate avizele. Este o măsură pe care o aşteaptă cei din sectorul agricol, cu garanţii de până la 1 miliard de lei”, a spus Cîţu, la Palatul Victoria.

Va fi aprobată schema de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar pentru HoReCa

Premierul Florin Cîțu a declarat și că va fi aprobată şi promovată schema de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar pentru HoReCa, schemă care are un buget de 500 de milioane de euro.

„Continuă şi în 2021 voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru stimularea turismului românesc. Pentru HoReCa, pe de o parte avem acest sistem de ajutoare de stat, continuă sistemul de vouchere şi vă pot spune că până în martie cei din acest sector vor fi scutiţi de la plata impozitului specific”, a afirmat premierul.

De asemenea, pe ordinea de zi se mai află și un proiect de ordonanță de urgență privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel, dar şi un proiect de hotărâre cu privire la structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne. În plus, vor fi luate și decizii pe tema eliberărilor şi numirilor unor prefecţi şi subprefecţi şi să dezbată memorandumul cu tema: Transmiterea Raportului naţional periodic privind implementarea Convenţiei internaţionale pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială.

Comentarii
Adauga un comentariu