Stiri medicale

Pentru a evita o epidemie dublă la iarnă, oamenii de știință recomanda cu tarie sa ne vaccinam impotria gripei

Publicat: 20 aug. 2020
Se recomanda cu tarie vaccinarea impotria gripei
Se recomanda cu tarie vaccinarea impotria gripei

Se recomanda cu tarie vaccinarea impotria gripei. Medicii americani se tem de „twindémic”, o dublă epidemie de iarnă si recomanda cu tarie sa ne vaccinam impotria gripei.

Dacă gripa lovește puternic în această iarnă, ceea ce duce la spitalizări, spitalele ar putea fi supraîncărcate rapid, se tem de medicii americani. Mai ales că epidemia Covid-19 nu pare să se stingă.

Cu excepția cazului în care există o alergie care poate pune viața în pericol, CDC insistă: vaccinați-vă, de la vârsta de 6 luni, transmite site-ul Health.com.

Se recomanda cu tarie vaccinarea impotria gripei

Două boli respiratorii în aceeași perioadă, două potențiale epidemii, unități de îngrijire intensivă aglomerate: Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, implora populația americană sa faca tot posibilul pentru a evite una dintre cele două patologii, și anume gripa, prin vaccinare.

Mai ales că ceea ce îi îngrijorează pe medici este asemănarea simptomelor dintre cele două virusuri. Pacienții cu gripă ar risca să se creadă bolnavi de coronavirus și să meargă la spital, ceea ce i-ar pune în pericol mai mult decât orice altceva.

Pe de altă parte, oamenii de știință sunt loviți de un paradox: trebuie să vă vaccinați din timp pentru a avea timp pana la venirea gripei, dar cu cât vaccinul este administrat mai devreme, cu atât este mai puțin eficient împotriva gripe. Septembrie și octombrie sunt lunile cele mai potrivite.

Adauga un comentariu