International

Se restabilește pacea în Israel! Cabinetul israelian a votat în favoarea unei încetări a focului cu grupările militante din Gaza

Publicat: 20 mai 2021

Cabinetul israelian, întrunit joi seară în ședință, a votat în favoarea unei încetări a focului cu grupările militante din Gaza, anunță CNN.

Încetarea focului a fost propusă de Egipt și urmează să fie „reciprocă și necondiționată”.

Cabinetul israelian a confirmat că a adoptat decizia de aprobare a încetării focului dar a menționat că momentul intrării în vigoare nu a fost convenit încă.

Încetarea focului ar putea intra în vigoare la ora locală 2 a.m. a dimineții de vineri (aceeași oră în România, n.r.), precizează CNN.

Un oficial Hamas a confirmat ora 2 pentru intrarea în vigoare a încetării focului și a adăugat că măsura va fi „reciprocă și simultană”.

Anterior anunțului privind acordul de încetare a focului, secretarul de stat american Antony Blinken a spus că a discutat cu ministrul israelian de Externe Gabi Ashkenazi și i-a reiterat mesajul președintelui Joe Biden, că SUA așteaptă să vadă o încetare a operațiunii militare.

Bilnken și-a exprimat preocuparea și îngrijorarea cu privire la victimele înregistrate de ambele părți.

Momentul anunțului susceptibil să aducă pacea în Orientul Mijlociu, după 11 zile de război conflict sângeros, a fost surprins în direct, la Sinteza Zilei

Adauga un comentariu