BZI LIVE

LIVE VIDEO – Se transmite coronavirusul de la animal la om? Efectele bolilor la animale și alte subiecte fierbinți! Toată populația trebuie să urmărească această ediție BZI LIVE cu doi profesioniști

Publicat: 25 feb. 2020

Miercuri, 26 februarie 2020, incepand cu ora 15.00, in Platoul Studioului BZI LIVE este programată o ediție utilă și de urmărit pentru întreaga populație! Se transmite coronavirusul de la animal la om? Efectele bolilor la animale și alte subiecte fierbinți alături de prof. univ. dr. Gheorghe Solcan, Facultatea Medicină Veterinară din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad – USAMV Iasi. Alături de domnia sa va fi șef. lucrări dr. Cristina Horhogea, tânar specialist în Imunologie și care a studiat la Paris – Franța exact ceea ce înseamnă coronavirusul la pisici și câini.

Cu exemple concrete, sfaturi oferite, cazuistică și multe alte detalii despre fenomeul dramatic care a provocat o stare de fapt gravă, atât în România dar și la nivel mondial. Pe de altă parte, despre alte proiecte, studii și activități derulate de cei doi universitari se va mai dialoga în lumina reflectoarelor Platoului BZI LIVE. Despre cum să ai grija, corect, de pisica ta sau cainele tau, cat de importanta este vaccinarea, respectiv deparazitarea animalui de companie. De asemenea, alaturi de reputatul universitar publicu va fi introdus in lumea animalelor crescute in ferme. Prof. univ. dr. Gheorghe Solcan și colega sa vor oferi și sfaturi tuturor fermierilor si proprietarilor de animale, atragand atentia asupra alimentatiei oferita animalelor și detalii legate de modul în care trebuie îngrijite acestea.

Specialist pe Imunologie și Imunopatologie, Microbiologie, Genetica și eredopatologie

De precizat că șef. lucrări dr. Cristina Horhogea este implicată pe Imunologie și Imunopatologie, Microbiologie și Genetica,eredopatologie. De asemenea, are competențe în Imunologie și Imunopatologie, Virusologie, Biologie moleculară, Microbiologie iar domenile de cercetare: Virusologie, analiza filogenetică a coronavirusurilor feline și canine, peritonita infecțioasa felina, Imunologie și imunopatologie, bolile autoimune la câine și pisică, Microbiologie. Este membru al Asociației Generale a Medicilor Veterinari din România tespectiv al Colegiului Medicilor Veterinari din România.

Profesorul Solcan, o figură a Medicinei veterinare din România

Profesorul Gheorghe Solcan este o figură a Medicinei veterinare din România. A fost și este prodecan științific (2000-2004, 2008-2012) respectiv administrativ (2004-2008, 2012- prezent) la Facultatea de Medicina Veterinară de la USAMV Iași. A dezvoltat programul de studii universitare medical veterinare, implicat în organizarea manifestarilor științifice, monitorizarea calității în învățământ și cercetare, intocmire rapoarte evaluare ARACIS. Acesta s-a implicat si în proiecte europene legate de dezvoltarea resursei umane respectiv de cercetare și are în coordonare zeci de doctoranzi. Pe de altă parte, acesta activeaza cu pasiune și profesionalism în cabinetul de Medicină veterinară a Universității de Agronomie.

Toți cei care doresc să adreseze întrebări o pot face la rubrica de comentarii, accesând www.bzi.ro sau în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.loading...

Adauga un comentariu