Sport

Sebastian Colţescu, prima reacție după ce a fost acuzat de rasism: „Într-un astfel de context, oamenii nu se pot exprima corect şi pot fi înţeleşi greşit“

Publicat: 09 dec. 2020
Arbitrul Sebastian Colțescu
Arbitrul Sebastian Colțescu

Arbitrul Sebastian Colțescu a avut o primă reacție după ce a fost acuzat de rasism.

Sebastian Colţescu a declanşat un scandal colosal cu care a „reuşit“ să umbrească toate meciurile de marţi seară din Liga Campionilor.

În această dimineaţă, probabil, speriat de dimensiunea scandalului, Sebastian Colţescu a avut o reacţie scurtă pe contul său de Twitter.

„Îmi cer scuze pentru această neînţelegere. Nu am avut intenţia de a fi rasist. Într-un astfel de context, oamenii nu se pot exprima corect şi pot fi înţeleşi greşit. Îmi prezint scuzele în numele UEFA Champions League. Sper că mă veţi înţelege“, a scris centralul din Craiova.

Scandal imens iscat de Sebastian Colțescu

Sebastian Colţescu a folosit apelativul „negru“ pentru a-l descrie pe Pierre Webo, fost fotbalist camerunez, acum în stafful clubului Istanbul Başakşehir.

De aici a plecat scandalul care a dus la oprirea definitivă a partide PSG – Istanbul Başakşehir, după numai 14 minute. UEFA a anunţat că partida se va relua diseară (ora 19.55), fără brigada din România formată din Ovidiu Haţegan (central), Sebastian Gheorghe (asistenţi) şi Sebastian Colţescu (rezervă).

UEFA anunță o anchetă de proporții

UEFA a anunţat că va efectua o anchetă de proporții după incidentul de la meciul PSG – Istanbul Başakşehir din Liga Campionilor. Arbitrul Sebastian Colţescu este acuzat de rasism.

„UEFA are cunoştinţă de un incident din meciul din Liga Campionilor din această seară, dintre PSG şi Istanbul Basaksehir şi va efectua o anchetă aprofundată. Rasismul şi discriminarea sub toate formele sale nu-şi au locul în fotbal ”, a precizat UEFA, într-un comunicat de presă postat pe Twitter.

Antrenorul secund Pierre Webo, eliminate de Hațegan

Ovidiu Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism în care este implicat Sebastian Colţescu. UEFA a stabilit că partida se va relua miercuri, de la ora 19.55, cu o altă brigadă de arbitri.

Brigada română care a fost delegată la acest meci este formată din centralul Ovidiu Haţegan, asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe şi rezerva Sebastian Colţescu.

Turcii „au luat foc“ după gestul lui Colțescu

Ministrul turc al Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a reacţionat pe Twitter, după ce arbitrul de rezervă al meciului PSG – Istanbul BB, Sebastian Colţescu, a fost acuzat de rasism.

„Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta nostră, Başakşehir”, a scris el.

Turcii au solicitat înlocuirea arbitrului de rezervă, pentru a accepta ca meciul întrupt de mai bine de o oră să se poată relua.

Clubul Istanbul Başakşehir a postat pe contul de Twitter sloganul UEFA „No to Rasism, Respect”, după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu l-ar fi făcut „negru” pe un oficial al grupării turne la meciul cu PSG, din ultima etapă a Grupei H a Ligii Campionilor.

„FRF se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă!”

„Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al forului de la Casa Fotbalului.

 

Adauga un comentariu