National

Andreea Moldovan, despre restricțiile care ar putea fi impuse de Paște: „Nici nu știu când cade Paștele anul acesta, dar oricum este greu să estimăm acum ce va fi atunci”

Publicat: 16 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Andreea Moldovan despre restricțiile care ar putea fi impuse de Paște Nici nu știu când cade Paștele anul acesta dar oricum este greu să estimăm acum ce va fi atunci
Secretarul de stat Andreea Moldovan a fost revocată din funcție de premierul Florin Vasile Cîțu. Decizia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial al României

Marți seara, 16 martie 2021, la B1 TV, Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre restricțiile privind pandemia de coronavirus. Ea a arătat că nu poate estima ce se va întâmpla de Paște.

„Sunt anumite sectoare care sunt importante în țară, pentru că anul trecut am avut și acel exemplu al economiei care se blocase destul de mult, ceea ce a creat niște probleme mari. Cred că tocmai sunt prioritizări ale activităților, iar ceea ce ține de noi, de viața noastră socială și publică, cred că este lucrul care este cel mai ușor de lăsat de-o parte.

Am fost întrebată și eu despre Sărbătorile de Paște. Sinceră să fiu, nici nu știu când cade Paștele anul acesta, dar oricum este greu să estimăm acum ce va fi atunci, pentru că lucrurile se desfășoară foarte repede. Nu este un lucru, după părerea mea, complet predictibil și corect predictibil, și atunci este greu să estimăm de acum ce va fi atunci, dar ce pot să spun, sau ce se poate spune cu siguranță este că acum contează ceea ce facem”, a declarat secretarul de stat Andreea Moldovan.

Florin Cîțu: „Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”

În urmă cu o săptămână, premierul Florin Vasile Cîțu a dat asigurări „nu există niciun scenariu în care România intră în lockdown”. De asemenea, el a precizat că țara noastră va rămâne deschisă în perioada Sărbătorilor de Paște.

”Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili! În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin. Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin. (…)

Nu există niciun scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a anunțat premierul, în 9 martie.

Raed Arafat: „Speranța noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut”

Șeful Departamentul pentru Situații de Urgență este optimist. El speră ca până la Paște să ajungem „să avem o situație mai normală”.

„Speranța noastră este să se ajungă să fie mult mai bine decât anul trecut, adică să nu se sărbătorească în sensul cum s-a sărbătorit anul trecut, ci mult mai bine și mai aproape de normalitate. Normal că aceste lucruri pot fi discutate, nu vin acum să spun că va fi așa sau va fi așa, asta nu e o decizie care o ia doctorul Arafat, e o decizie care se discuta. Speranța noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde și de situația epidemiologică și de toate celelalte aspecte.

Dar să vin să spun că mutăm ora și schimbăm slujba, așa ceva va dați seama că sunt bazaconii. (…) Este posibil, dacă există zone mult mai afectate și situația în ele mult mai gravă, să fie alte măsuri luate. Sperăm să ajungem la Paști să avem o situație mai normală, dar dacă sunt zone sub carantină, care sunt mai afectate, poate că acolo vor fi măsuri speciale, se vor adapta declarat măsurile pentru noaptea Paștelui. Dar nu mă grăbesc să mă pronunț eu”, a afirmat șeful DSU.

Adauga un comentariu