Razboi în Ucraina

Secretarul Apărării al Statelor Unite ale Americii, declarații după vizita efectuată în Ucraina – VIDEO

Publicat: 26 apr. 2022

În urmă cu puțin timp, secretarul Apărării Statelor Unite ale Americii, Lloyd Austin, a ținut o conferință de presă, care vine în contextul vizitei efectuate de oficial în Ucraina.

Cele mai importante lucruri transmise de Austin:

Știu că suntem hotărâți cu toții să ajutăm Ucraina să câștige și să își recapete puterile în viitor.

Munca pe care am efectuat-o împreună, în timp record, a făcut o diferență imensă pe câmpul de luptă. Președintele Zelenski a subliniat acest lucru când ne-am întâlnit duminică în Kiev.

Țări din întreaga lume au luat atitudine pentru a furniza Ucrainei ajutorul de care are nevoie și vreau să transmit, pe această cale, o decizie imensă a germanilor, aceștia au anunțat astăzi că Germania va trimite Ucrainei, respectiv 15 aeronave de luptă.

Ieri, guvernul Marii Britanii a anunțat că va furniza Ucrainei ajutor aerian, iar astăzi Canada a anunțat că va trimite Ucrainei 8 vehicule blindate.

Acesta este progres pe care îl vedem din ce în ce mai des, pe zi ce trece, și felicit toate țările care au ajutat.

Dar nu avem timp de pierdut (…) trebuie să ne mișcăm „cu viteza războiului” și știu că toți liderii vor pleca de la acest briefing mai hotărâți să ajute Ucraina să facă față agresiunii și atrocităților venite din partea rușilor.

Lloyd Austin, despre explozia de ieri din Transnistria

Întrebat dacă există pericolul ca războiul să se extindă asupra Republicii Moldova, Lloyd Austin a transmis că în prezent, se analizează explozia care a avut loc ieri, în regiunea separatistă pro-rusă, Transnistria, pentru că nu se știe cauza exactă a atacului.
Adauga un comentariu