Actualitate

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat anunţă modificări importante după ce s-a prelungit starea de alertă! Persoanele care au trecut prin boală beneficează de o imunitate prelungită

Publicat: 08 iul. 2021
Raed Arafat
Raed Arafat, secretarul de stat în MAI a anunțat mai multe beneficii pentru persoanele care au trecut prin boală

După conferinţa de presă a premierului Florin Cîțu în care a anunţat faptul că ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare va fi remaniat, secretarul de stat în MAI a făcut o serie de anunţuri legate de prelungirea stării de alertă din România. Raed Arafat a menţionat că în adoptarea proiectului de hotărâre s-au operat mai multe modificări. Arafat susţine că persoanele care au trecut prin boală vor beneficia de o imunitate crescută, imunitate din punct de vedere legal, făcând referire la circulaţia acestor persoane în spaţiul comunitar dar şi accesul la concerte sau evenimente sportive.

După cum a anunţat domnul premier, astăzi a fost prelungită starea de alertă pentru încă 30 de zile. Au fost realizate unele modificări pe care o să le anunţ acum

Cea mai importantă modificare este pentru cei care au trecut prin boală. Iniţial anunţasem că între 14 şi 90 de zile au imunitate. Acum o să fie modificat între 14 şi 180 de zile. a declarat Raed Arafat.

Tocmai pentru a veni în concordantă cu certificatul european şi legislaţia europeană. În loc de 14 la 90 de zile, o să se prelungească la 180 de zile. În rest, s-au mai făcut mici modificări.

La organizarea institutilor publice sau private de cultură care administrează spaţii speciale în aer liber se permite până la 1000 de persoane pe scaune

La nunţi, botezuri, suprafaţă care trebuie asigurată este de 2 metri nu de 4. Acum o să fie 2 metri pătraţi. La mesele festive vor fi 2 metri.

La locurile de joacă pentru copii nu se vor mai solicita ca insotiorii să fie vaccinaţi. Cam astea sunt modificările principale. Plus că la restaurante la exterior nu mai există regulă de maxim 6 persoane la maxim. Cam astea sunt modificările aduse prelungirii stării de urgență.

Adauga un comentariu