Actualitate

Secretarul general-adjunct al Guvernului, infectat cu COVID-19

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Secretarul general-adjunct al Guvernului infectat cu COVID-19
Cristi Barbu a anunțat că s-a infectat cu COVID-19

Secretarul general-adjunct al Guvernului, Cristi Barbu, s-a infectat cu COVID-19. Anunțul privind testarea pzoitivă cu COVID-19 a fost făcut chiar de Cristi Barbu. Acesta a anunţat, vineri, 16 octombrue, că se află, de luni, în izolare, după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Cristi Barbu susţine că a avut simptome uşoare de răceală și că nu se pune problema ca membrii din Guver să intre în definiţia de caz pentru contacţi.

„Vă anunț pe această cale că începând de luni mă aflu în izolare. Am avut simptome ușoare de răceală și am solicitat efectuarea unui test pentru COVID, care a ieșit pozitiv. Starea mea de sănătate este una bună, însă voi rămâne izolat. Am luat legătura cu toate persoanele cu care m-am aflat în proximitate și am stat împreună mai mult de 15 minute, iar DSP a făcut ancheta epidemiologică. Din fericire, colegii din Guvern – în afară de persoanele de la biroul meu – nu se află în definiția de caz pentru contacți”, a scris Cristi Barbu pe pagina sa de Facebook.

Loc eligibil pentru Parlament

Cristi Barbu se va afla pe lista PNL pentru alegerile parlamentare ce ar trebui să aibă loc pe 6 decembrie. În schimb, Victor Paul Dobre, Cezar Preda, Leon Dănăilă, Adriana Săftoiu şi Ovidiu Raeţchi sunt liberalii care nu vor mai prinde un nou mandat în Parlament. În locul lor vor veni apropiaţi ai premierului Ludovic Orban. Este vorba despre secretarul general adjunct al Guvernului, Cristian Barbu, dar și despre Violeta Alexandru (ministrul Muncii), Monica Anisie (ministrul Educaţiei), Cristian Băcanu (secretar de stat în Ministerul Justiţiei), Sebastian Burduja (preşedintele PNL Sector 1) sau Ionel Dancă (şeful cancelariei premierului). Locuri eligibile vor mai primi Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu, care anul trecut au plecat din ProRomânia pentru a vota instalarea Guvernului Orban.

Și Romeo Dunca a fost testat pozitiv cu COVID-19

Un alt liberal, președintele ales al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a fost diagnosticat cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de acesta pe pagina sa de Facebook. Romeo Dunca spune că și-a făcut testul după niște simptome de răceală, iar în așteptarea rezultatului s-a izolat în locuință.

„Ceea ce ieri părea a fi o ușoară răcealp se pare că este altceva. Mi-am făcut un test Covid și, până la sosirea rezultatului, m-am izolat în casă. În această seară (n.r. – aseară) am primit răspunsul de la clinică: testul a ieșit pozitiv. Din păcate pentru cei care nu mă doresc la Consiliul Județean Caraș-Severin, nu am simptome, așa că voi sta pe margine doar câteva zile. Și, vorba știm noi cui, I will be back”, a scris Romeo Dunca pe pagina sa de Facebook.

Deputata PNL Florica Cherecheş, testată pozitiv cu COVID-19

Deputata Florica Cherecheş, preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale, a fost testată pozitiv cu COVID-19. Rezultatul a fost pozitiv în cazul Floricăi Cherecheş, dar și în cazul soţului şi a uneia dintre fiicele sale. Deputata PNl a declarat că nu a avut simptome grave, având doar o tuse ușoară.

„Nu am niciun simptom de boală. Singura mea problemă a fost o durere lombară, dar soţul are o tuse uşoară. Am decis să facem o testare şi imediat după ce am aflat rezultatul am fost internaţi în spital, pentru investigaţii, şi ni s-a stabilit şi un tratament. Bineînţeles, rămânem internaţi, cel puţin în următoarele 24 de ore. Apoi, în funcţie de recomandarea medicului şi de evoluţie, vom rămâne în carantină până în 28 octombrie”, a declarat Florica Cherecheş.

 

Adauga un comentariu