Actualitate

Deputata PNL Florica Cherecheş, testată pozitiv cu COVID-19: „Am purtat mereu mască de protecţie“

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputata PNL Florica Cherecheş testată pozitiv cu COVID-19 Am purtat mereu mască de protecţie
Florica Cherecheş a fost testată pozitiv cu COVID-19

Deputata Florica Cherecheş, preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale, a fost testată pozitiv cu COVID-19. Rezultatul a fost pozitiv în cazul Floricăi Cherecheş, dar și în cazul soţului şi a uneia dintre fiicele sale. Deputata PNl a declarat că nu a avut simptome grave, având doar o tuse ușoară.

„Eu nu am niciun simptom de boală, singura mea problemă a fost o durere lombară, dar soţul are o tuse uşoară. Am decis să facem o testare şi imediat după ce am aflat rezultatul am fost internaţi în spital, pentru investigaţii, şi ni s-a stabilit şi un tratament. Bineînţeles, rămânem internaţi, cel puţin în următoarele 24 de ore. Apoi, în funcţie de recomandarea medicului şi de evoluţie, vom rămâne în carantină până în 28 octombrie”, a declarat Florica Cherecheş după ce a aflat diagnosticul privind infectarea cu COVID-19.

Florica Cherecheş: „În spaţiile închise am purtat mereu mască de protecţie

Preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale a menționat că nu a participat în ultimele săptămâni la reuniuni de partid în spaţii închise, iar în timpul campaniei toate întrunirile la care a fost prezentă au avut loc în aer liber.

„În spaţiile închise am purtat mereu mască de protecţie, iar de obicei şi când am fost în aer liber. La festivităţile de Ziua Oraşului, de fapt după încheierea lor, au fost doar câteva minute când ne-am scos măştile, pentru o fotografie de grup”, a precizat Florica Cherecheș.

„Nu se poate spune că am încălcat reguli“

Deputata PNL a spus că nu știe exact de unde a luat virusul și că nu a încălcat regulile de prevenire.

„Nu se poate spune că am încălcat reguli. Nu am fost într-un spaţiu închis, unde să stăm fără măşti mai mult de 15 minute şi aproape unul de celălalt”, a mai spus Florica Cherecheş.

Primarul din Caracal, testat pozitiv cu COVID-19

Primarul orașului Caracal, Dumitru Liviu Radu, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Starea de sănătate a primarului care este și medic epidemiolog este bună.

Dumitru Liviu Radu, în vârstă de 56 de ani, primarul în funcție al orașului Caracal, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, starea sa fiind bună, au declarat, joi, 15 octombrie, surse medicale.

Și primarul comunei Stoenești, din județul Olt, Damian Alexandru, a fost confirmat cu COVID-19.

În orașul Caracal s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție și în spații deschise încă din 13 octombrie. În prezent, rata de infectare este de 3,17 la mia de locuitori, iar locurile pentru bolnavii care au nevoie de terapie intensivă, la Spitalul Municipal Caracal, declarat spital suport COVID, s-au epuizat.

Și primarul Iașului are coronavirus

Primarul Mihai Chirica a fost depistat cu noul coronavirus. Acesta este asimptomatic, starea sa de sănătate fiind una bună, a declarat edilul vineri, 9 octombrie 2020.

„Într-adevăr s-a confirmat. În urma efectuării testului pentru coronavirus sunt pozitiv. Sunt asimptomatic, mă simt foarte bine. Soţia s-a testat şi ea, rezultatul fiind negativ”, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi.

Primarul Galațiului, confirmat cu COVID-19

Primarul Galaţiului, Ionuț Pucheanu, a anunțat pe 6 octombrie că a fost confirmat cu noul coronavirus. Ionuț Pucheanu a scris pe Facebook că se simte bine, are simptome ușoare şi s-a autoizolat la domiciliu.

„Am simptome ușoare, pot să mă ocup în continuare de treburile curente ale Primăriei și sunt în legătură permanentă cu colegii din aparatul administrativ. Activitatea instituției se desfășoară în condiții normale, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare”, a scris Ionuț Pucheanu, care a fost reales pentru un nou mandat.

Adauga un comentariu