Cum să faci o friptură de Paşti gustoasă? Cum procedezi când trebuie să găteşti drob de miel? Răspunsurile la aceste întrebări şi nu numai le găseşti în materialul de mai jos. Am adunat pentru tine secrete culinare despre carne de miel. Pune-le în practică şi, cu siguranţă, vei prepara un meniu de sărbătoare foarte delicios.
Mai întâi vom învăţa cum se alege carnea de miel. Apoi vom vorbi despre cum se frăgezesc bucăţile de carne și cum se prepară. Spor la gătit și poftă bună!
Iată lucrurile de care să ţii cont:
Ca la orice alt tip de carne, marinarea e secretul unei îmbucături fragede. Ea se prepară din: usturoi, vin alb, dafin, piper, rozmarin, cimbru, sare de mare.
Mai trebuie spus că marinarea trebuie să dureze cel puţin 24 de ore. Nu uita însă să îndepărtezi excesul de grăsime de pe carne, înainte de a o pune la marinat. Astfel te asiguri că nu va prinde un miros neplăcut. De asemenea, asigură-te că vasul în care se marinează carnea e acoperit cu folie de plastic.
Pentru ca friptura să nu se usuce în cuptor, în momentul în care scoţi ligheanul cu carne din frigider, lasă-l să ajungă la temperatura camerei şi abia apoi să o bagi la cuptor.
Iată ce să pui în aplicare ori de câte ori vrei să găteşti carne de miel:
Ştiai că… friptura de miel se serveşte fierbinte? Pentru aceasta e necesar ca şi farfuriile în care o serveşti să fie încălzite.