Prima pagină » Culinar » Secrete culinare despre carne de miel – Cum o frăgezești
Secrete culinare despre carne de miel - Cum o frăgezești

Secrete culinare despre carne de miel – Cum o frăgezești

16 mart. 2021, 12:40,
în Culinar

Cum să faci o friptură de Paşti gustoasă? Cum procedezi când trebuie să găteşti drob de miel? Răspunsurile la aceste întrebări şi nu numai le găseşti în materialul de mai jos. Am adunat pentru tine secrete culinare despre carne de miel. Pune-le în practică şi, cu siguranţă, vei prepara un meniu de sărbătoare foarte delicios.

Mai întâi vom învăţa cum se alege carnea de miel. Apoi vom vorbi despre cum se frăgezesc bucăţile de carne și cum se prepară. Spor la gătit și poftă bună!

Cum se alege carnea

Iată lucrurile de care să ţii cont:

  • carnea proaspătă este rozalie;
  • nu trebuie să aibă aspect umed. În caz contrar, e semn că a fost congelată şi decongelată de mai multe ori;
  • pielea de pe carcasă trebuie să fie albă, nelipicioasă;
  • mirosul respingător e alt semn de prospeţime. Chiar dacă multă lume nu-l suportă, e semn că vorbim despre o bucată de carne proaspătă.

Cum se frăgezeşte carnea de miel

Ca la orice alt tip de carne, marinarea e secretul unei îmbucături fragede. Ea se prepară din: usturoi, vin alb, dafin, piper, rozmarin, cimbru, sare de mare.
Mai trebuie spus că marinarea trebuie să dureze cel puţin 24 de ore. Nu uita însă să îndepărtezi excesul de grăsime de pe carne, înainte de a o pune la marinat. Astfel te asiguri că nu va prinde un miros neplăcut. De asemenea, asigură-te că vasul în care se marinează carnea e acoperit cu folie de plastic.
Pentru ca friptura să nu se usuce în cuptor, în momentul în care scoţi ligheanul cu carne din frigider, lasă-l să ajungă la temperatura camerei şi abia apoi să o bagi la cuptor.

Secrete culinare despre carne de miel

Iată ce să pui în aplicare ori de câte ori vrei să găteşti carne de miel:

  • pentru a obţine acel gust desăvârşit, când ţi se pare că efectiv carnea ţi se topeşte în gură, ea trebuie gătită îndelung la cuptor;
  • ierburile de Provence sunt ideale pentru friptura de miel;
  • nu fă nici o incizie în carne, înainte de a o da la cuptor. Prin incizii, iese sucul din carne, iar aceasta îşi pierde din gust;
  • pentru o culoare cât mai frumoasă, poţi unge rulada de miel cu puţin ulei de măsline, în care ai ţinut în prealabil usturoi şi cimbru;
  • în momentul în care găteşti pulpă de miel, ca să îi atenuezi mirosul puternic, înveleşte-o în ghimbir zdrobit şi stropeşte-o cu zeamă de lămâie.

Ştiai că… friptura de miel se serveşte fierbinte? Pentru aceasta e necesar ca şi farfuriile în care o serveşti să fie încălzite.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 decembrie 2025
12 decembrie 2025
Articole similare
Angajări în Iași, înainte de sărbători. Cele mai multe posturi disponibile sunt în domeniile servicii, construcții și industrie
02:00
Angajări în Iași, înainte de sărbători. Cele mai multe posturi disponibile sunt în domeniile servicii, construcții și industrie
„Restaurantul American” din Valea Lupului a câștigat, la minut, contractele cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași. Scandalul cu firma de catering a luat amploare în urma revoltei părinților
02:00
FOTO „Restaurantul American” din Valea Lupului a câștigat, la minut, contractele cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași. Scandalul cu firma de catering a luat amploare în urma revoltei părinților
„Datini și obiceiuri de iarnă” este noua expoziție de la Palatul Culturii. Muzeul Etnografic al Moldovei readuce magia sărbătorilor de altădată
02:00
FOTO „Datini și obiceiuri de iarnă” este noua expoziție de la Palatul Culturii. Muzeul Etnografic al Moldovei readuce magia sărbătorilor de altădată
Astăzi, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. De ce sunt schimbate veșmintele moaștelor sale în fiecare an
02:00
Astăzi, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. De ce sunt schimbate veșmintele moaștelor sale în fiecare an
Cum a reacționat un controlor de la CTP când a găsit o femeie fără bilet în tramvai! Toată lumea a rămas surprinsă: „Mi s-a rupt sufletul când am văzut”
02:00
Cum a reacționat un controlor de la CTP când a găsit o femeie fără bilet în tramvai! Toată lumea a rămas surprinsă: „Mi s-a rupt sufletul când am văzut”
O singură ofertă a fost depusă la licitația de la Aeroportul Internațional din Iași! Conducerea va cheltui peste 2 milioane de lei pentru porțile de control automat al pasagerilor
02:00
O singură ofertă a fost depusă la licitația de la Aeroportul Internațional din Iași! Conducerea va cheltui peste 2 milioane de lei pentru porțile de control automat al pasagerilor
Așa mulți să-l sape pe Mișu, premarul?
02:00
Așa mulți să-l sape pe Mișu, premarul?
„Bruneta de aur” din lumea infractorilor, Flavia, a „produs” 100.000 de lei în doar câteva zile, la Iași. Iată cum a reușit tânăra de 19 ani să facă sacoșe de bani
02:00
FOTOEXCLUSIV „Bruneta de aur” din lumea infractorilor, Flavia, a „produs” 100.000 de lei în doar câteva zile, la Iași. Iată cum a reușit tânăra de 19 ani să facă sacoșe de bani
Direcția Silvică Iași derulează campania de împăduriri de toamnă. Vor planta 547.750 de puieți pe o suprafață de 109,55 hectare
02:00
Direcția Silvică Iași derulează campania de împăduriri de toamnă. Vor planta 547.750 de puieți pe o suprafață de 109,55 hectare
Meci de totul sau nimic! Politehnica Iași trebuie să câștige în deplasarea de la Șelimbăr pentru a menține speranțele promovării
02:00
SPORT Meci de totul sau nimic! Politehnica Iași trebuie să câștige în deplasarea de la Șelimbăr pentru a menține speranțele promovării