Prima pagină » Culinar » Secrete culinare despre carne de miel – Cum o frăgezești
Secrete culinare despre carne de miel - Cum o frăgezești

Secrete culinare despre carne de miel – Cum o frăgezești

16 mart. 2021, 12:40,
în Culinar

Cum să faci o friptură de Paşti gustoasă? Cum procedezi când trebuie să găteşti drob de miel? Răspunsurile la aceste întrebări şi nu numai le găseşti în materialul de mai jos. Am adunat pentru tine secrete culinare despre carne de miel. Pune-le în practică şi, cu siguranţă, vei prepara un meniu de sărbătoare foarte delicios.

Mai întâi vom învăţa cum se alege carnea de miel. Apoi vom vorbi despre cum se frăgezesc bucăţile de carne și cum se prepară. Spor la gătit și poftă bună!

Cum se alege carnea

Iată lucrurile de care să ţii cont:

  • carnea proaspătă este rozalie;
  • nu trebuie să aibă aspect umed. În caz contrar, e semn că a fost congelată şi decongelată de mai multe ori;
  • pielea de pe carcasă trebuie să fie albă, nelipicioasă;
  • mirosul respingător e alt semn de prospeţime. Chiar dacă multă lume nu-l suportă, e semn că vorbim despre o bucată de carne proaspătă.

Cum se frăgezeşte carnea de miel

Ca la orice alt tip de carne, marinarea e secretul unei îmbucături fragede. Ea se prepară din: usturoi, vin alb, dafin, piper, rozmarin, cimbru, sare de mare.
Mai trebuie spus că marinarea trebuie să dureze cel puţin 24 de ore. Nu uita însă să îndepărtezi excesul de grăsime de pe carne, înainte de a o pune la marinat. Astfel te asiguri că nu va prinde un miros neplăcut. De asemenea, asigură-te că vasul în care se marinează carnea e acoperit cu folie de plastic.
Pentru ca friptura să nu se usuce în cuptor, în momentul în care scoţi ligheanul cu carne din frigider, lasă-l să ajungă la temperatura camerei şi abia apoi să o bagi la cuptor.

Secrete culinare despre carne de miel

Iată ce să pui în aplicare ori de câte ori vrei să găteşti carne de miel:

  • pentru a obţine acel gust desăvârşit, când ţi se pare că efectiv carnea ţi se topeşte în gură, ea trebuie gătită îndelung la cuptor;
  • ierburile de Provence sunt ideale pentru friptura de miel;
  • nu fă nici o incizie în carne, înainte de a o da la cuptor. Prin incizii, iese sucul din carne, iar aceasta îşi pierde din gust;
  • pentru o culoare cât mai frumoasă, poţi unge rulada de miel cu puţin ulei de măsline, în care ai ţinut în prealabil usturoi şi cimbru;
  • în momentul în care găteşti pulpă de miel, ca să îi atenuezi mirosul puternic, înveleşte-o în ghimbir zdrobit şi stropeşte-o cu zeamă de lămâie.

Ştiai că… friptura de miel se serveşte fierbinte? Pentru aceasta e necesar ca şi farfuriile în care o serveşti să fie încălzite.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 decembrie 2025
15 decembrie 2025
Articole similare
Ninja de Iași: Claudiu, un individ care s-a uitat probabil prea mult la filme, a pus mâna pe o sabie katana și a intrat în curtea vecinilor, căutându-i să le taie capul. Iată cum s-a terminat totul 
02:00
FOTOEXCLUSIV Ninja de Iași: Claudiu, un individ care s-a uitat probabil prea mult la filme, a pus mâna pe o sabie katana și a intrat în curtea vecinilor, căutându-i să le taie capul. Iată cum s-a terminat totul 
El este șoferul care a spulberat-o pe femeia aflată pe trecerea de pietoni în Baza 3. Avea permis de conducere de anul trecut și l-a avut suspendat pentru viteză: „Conducea ca disperatul”
02:00
FOTOVIDEOEXCLUSIV El este șoferul care a spulberat-o pe femeia aflată pe trecerea de pietoni în Baza 3. Avea permis de conducere de anul trecut și l-a avut suspendat pentru viteză: „Conducea ca disperatul”
După ce i-a dat contracte prin încredințare directă de peste un milion de lei, primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, schimbă strategia! La licitația pentru renovarea energetică a blocurilor doar preferatul PNL a depus oferta
02:00
FOTO După ce i-a dat contracte prin încredințare directă de peste un milion de lei, primarul din Podu Iloaiei, Ioan Alexa, schimbă strategia! La licitația pentru renovarea energetică a blocurilor doar preferatul PNL a depus oferta
O fostă educatoare supraviețuiește în frig și întuneric. Gabriela Nistor: „Plâng în fiecare zi, dar acum, în perioada asta, e mai greu”
02:00
FOTOVIDEO O fostă educatoare supraviețuiește în frig și întuneric. Gabriela Nistor: „Plâng în fiecare zi, dar acum, în perioada asta, e mai greu”
O nouă premieră se joacă pe scena Teatrului Național Iași: „Casa cu stihii” – o dramă psihologică axată pe pierderea echilibrului
02:00
O nouă premieră se joacă pe scena Teatrului Național Iași: „Casa cu stihii” – o dramă psihologică axată pe pierderea echilibrului
Tragedie într-o familie din Iași! Un tânăr, în vârstă de 17 ani, a murit în condiții suspecte la o fermă. Patronul Constantin Aneculăesei: „Asta te freacă grija pe tine”
02:00
FOTOVIDEO Tragedie într-o familie din Iași! Un tânăr, în vârstă de 17 ani, a murit în condiții suspecte la o fermă. Patronul Constantin Aneculăesei: „Asta te freacă grija pe tine”
Un nou împrumut pe capul ieșenilor! Primarul Mihai Chirica vrea peste 22 de milioane de euro pentru finalizarea unor proiecte din municipiu
02:00
Un nou împrumut pe capul ieșenilor! Primarul Mihai Chirica vrea peste 22 de milioane de euro pentru finalizarea unor proiecte din municipiu
Fermierii din Iași au primit sume importante, în ultimele două săptămâni, de la APIA. Plăți de peste 3 milioane de euro către beneficiari
02:00
Fermierii din Iași au primit sume importante, în ultimele două săptămâni, de la APIA. Plăți de peste 3 milioane de euro către beneficiari
Alimentul nelipsit de pe masa de Crăciun, mai scump anul acesta. Comercianții vin în piețele din Iași de mai mulți ani. „Așa fac în fiecare an”
02:00
FOTO Alimentul nelipsit de pe masa de Crăciun, mai scump anul acesta. Comercianții vin în piețele din Iași de mai mulți ani. „Așa fac în fiecare an”
Apa de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași încă nu poate fi folosită după ce a fost depistată o bacterie periculoasă! În continuare, se internează doar urgențele
02:00
Apa de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași încă nu poate fi folosită după ce a fost depistată o bacterie periculoasă! În continuare, se internează doar urgențele