Calatorii

Secrete de la bordul avioanelor pe care puţini le cunosc

Publicat: 04 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Secrete de la bordul avioanelor pe care puţini le cunosc
stewardesa in avion

De cele mai multe ori, călătoriile cu avionul reprezintă, pentru mulţi dintre pasageri, experienţe înfricoşătoare. Avioanele au multe secrete, care odată desluşite îţi vor transforma călătoria într-o experienţă plăcută. Aşadar, în cele ce urmează vom încerca să aflăm câteva secrete de la bordul avioanelor pe care puţini le cunosc.

Conform statisticilor, avionul este cel mai sigur mijloc de transport din lume. Chiar şi aşa, mulţi dintre călători au frica de zbor. Pe lângă piloţii aeronavelor şi stewardesele de la bord, sute de oameni sunt implicaţi în procesul zborului cu avionul, deviza acestora fiind „Siguranţă mai întâi de toate”. Pentru aţi transforma călătoria cu avionul într-o experienţă plăcută, trebuie să cunoşti câteva secrete din interiorul aeronavelor, care odată desluşite îţi pot garanta o călătorie lina.

Secrete de la bordul avioanelor. Dimineaţa, cea mai bună perioadă să zbori

Dacă ai de ales perioada din zi în care să zbori, specialiştii recomanda să optăm pentru călătoriile făcute în prima parte a zilei. În primul rând pentru că şansele să ai întârziere sau că zborul să fie anulat sunt minime. Zborul făcut dimineaţă este recomandat în special pentru cei care au frica de zbor, şansele ca să întâlniţi turbulenţe sunt relativ mai mici dimineta decât în cealaltă parte a zilei. De asemenea, furtunile apar, în special, după-amiaza.

Scaunele de lângă ferestre sunt mai reci

De obicei, în timpul zborului, temperatura din afară cabinei poate să atingă valori foarte scăzute, ajungând la -60, chiar şi -65 de grade Celsius. Acest lucru face ca fuselajul avionului să nu se încingă. Astfel, călătorii care stau pe scaunele de lângă ferestre pot resimţi o temperatură mai scăzută faţă de ceilalţi pasageri. Aşadar, dacă preferi să stai lângă fereastra avionului ai grijă să te îmbraci un pic mai gros.

Evită cafeaua sau ceaiul de la bordul aeronavelor

Mai mulţi specialişti care au examinat apă potabilă de la bord, au ajuns la concluzia că aceasta ar putea conţine diferite bacterii. Aşadar, apa cu care se prepară cafeaua sau ceaiul din avion poate conţine bacterii maligne precum E. Coli şi Staphylococcus aureus.

În urmă cu câţiva ani, un angajat al unei companii aeriene avea să facă nişte dezvaluri şocante despre băuturile calde servite în avion precum şi despre apa potabilă care se foloseşte în aeronave.

”Cafeaua oferită în avioane este dezgustătoare pentru că nimeni nu spala recipientul folosit în fiecare dimineaţă. Cei care sunt plătiţi cu foarte puţin nu dau doi bani pe curăţarea acestuia. Un alt motiv este faptul că nu le sunt furnizate produsele de curăţat necesare pentru a face acest lucru.” În plus,”(…), vehiculul care alimentează avionul cu apă potabilă pentru spălarea mâinilor şi prepararea cafelei este parcat lângă cel folosit pentru golirea toaletelor, când nu ar trebui să fie aşa. Cel care alimentează cu apă aeronava deseori foloseşte mănuşi pe care nu le-a schimbat mai bine de doi ani”, a spus angajatul liniei aeriene.

Totuşi, ca să rămâi hidratat pe toată perioada zborului, cercetătorii recomanda să consumăm apa îmbuteliată sau diferite sucuri din fructe.

Care sunt cele mai murdare locuri din avion

Cele mai murdare locuri din avion sunt, de obicei, măsuţele pliabile şi buzunarele scaunelor. De obicei, gunoiul acumulat în timpul zborului ajunge să fie depozitat de către majoritatea călătorilor în buzunarele scaunului din faţa ta. Şi pe măsuţele pliante poţi întâlni diverşi microbi sau bacterii. Un lucru des practicat de către pasageri în avion este cel de a schimba scutecele copiilor chiar pe mesele retractabile. Astfel, este recomandat să ai cu tine şerveţele umede cu care să ştergi masă, să îţi ţii obiectele personale în geantă şi să nu pui mâncare direct pe masă.

Secrete de la bordul avioanelor. Mâncarea servită în aeronavă

Nu toate companiile aeriene servesc mâncare în avion. Însă dacă călătoreşti cu o companie care îţi oferă o masă, de preferat ar fi să nu alegi meniul standard deoarece celelalte opţiuni sunt mai gustoase. Celor care au frica de zbor le este chiar indicat să comande ceva de mâncare sau să ronţăie ceva. Dacă mănânci atunci când ţi-e frică senzaţia dispare, creierul primind informaţia că eşti în siguranţă, atâta timp cât ai cu ce să te hrăneşti.

Adauga un comentariu