BZI LIVE

LIVE VIDEO – Invitat special este Elena Gherman, muzeograful și specialistul care a cercetat și lucrat în istorice, celebre monumente și locuri pentru întreaga Românie – FOTO

Publicat: 15 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Marți, 16 iunie 2020, începând cu ora 15.00 în Platoul BZI LIVE este programată o producție media plină de destăinuiri și rememorări dintr-o lume care ne atrage și ne fascinează pe cei mai mulți dintre noi! Invitat special este Elena Gherman, muzeograful și specialistul care a cercetat și lucrat la istorice și celebre monumente și locuri istorice pentru întreaga Românie. Elena Gherman are o legătură specială cu ultimele cercetări arheologice și reabilitări ale Ansamblului Mitropolitan Iași respectiv cu realizarea Muzeului Mitropolitan.

De la cercetări în marile lăcașuri de cult ale Iașului la Muzeul Mitropolitan din Iași

Astfel, ediţia – dialog alături de Elena Gherman, muzeograf valoros se va axa pe prezentarea unor aspecte și detalii ce țin de activitatea acesteia, fie în istoricele lacase de cult precum marile mănăstiri din Moldova, supravegherile arheologice în care a fost implicată la obiective – monument faimoase, într-o carieră de peste patru decenii. Trebuie spus că Elena Gherman și-a început activitatea pe zona arheologiei și muzeologiei alături de marele arheolog Nicolae Pușcașu, de la Complexul Muzeal Naţional Moldova din Iaşi şi la Oficiul pentru Patrimoniu Naţionale. Admirator şi apărător al monumentelor istorice ale Iaşului, a luptat aproape singur împotriva demolărilor antipatrimoniale şi a reuşit să salveze câteva dintre mărturiile unui trecut medieval din Moldova, pentru Elena Gherman acesta a fost cel care a contribuit la formarea să.

Cum pot fi salvate și puse în valoare ruinele vechii Curți Domneşti din capitala Moldovei

Pe de altă parte, din activitatea sa ca muzeograf la Palatul Culturii respectiv Muzeul de Istorie a Moldovei ce a implicat numeroase și valoroase experienţe arheologice precum obiective bisericești – monument precum cele de la Socola, Nicoriță, Golia sau Catedrala Mitropolitană din Iași se va mai aborda cu Elena Gherman. Nu în ultimul rând, muzeograful Elena Gherman va oferi o opinie argumentată cu privire la faptul că Iaşul nu are un centru istoric bine definit și că, ce a mai rămas din acesta risca să fie distrus iremediabil. În plus, despre cum vede punerea în valoare a clădirilor și vestigiile din arealul vechii Curți Domneşti din capitala Moldovei va mai fi un alt reper important al acestei producții media din Studioul BZI LIVE.

Cititorii noștri pot adresa întrebări în rubrica de comentarii, accesând www.bzi.ro sau în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.

Adauga un comentariu