Diete si regimuri

Cum să trăiești până la 112 ani? Secretele celui mai bătrân barbat din lume

Publicat: 16 feb. 2020
Secretele celui mai bătrân barbat din lume

Secretele celui mai bătrân barbat din lume. La 112 ani (și 346 de zile), Chitetsu Watanabe este oficial cel mai bătrân om de pe Pământ. El își atribuie longevitatea zâmbetului, seninătatii… și patiseriei.

Născut la 5 martie 1907 în Niigata (în nord-vestul Japoniei), Chitetsu Watanabe are acum 112 ani. Și, miercuri, 12 februarie 2020, acesta a primit oficial titlul de „cel mai în vârstă om din lume” de la Guinness World Records!

Tată a 5 copii, Chitetsu Watanabe a lucrat în domeniul agriculturii: cartea de recorduri specifică faptul că decanul actual al umanității (din partea bărbaților) a avut grijă de grădina sa. Până la vârsta de 104 ani ani. Acum, în casa din orașul său natal, japonezul a lansat o colecție de bonsai – are peste o sută, potrivit soției sale.

Secretele celui mai bătrân barbat din lume

Care sunt secretele acestei incredibile longevități? „Zambeste cat mai des!” pur și simplu, răspunde Chitetsu Watanabe. Si „să nu te enervezi niciodată”. În ceea ce priveste plăcerile nevinovate, decanul nu și-a ascuns niciodată pofta de cremă de caramel și produse de patiserie… dar cu moderație.

„Traiesc cu soțul meu de peste 50 de ani și nu l-am auzit niciodată ridicând vocea”, specifică soția sa, care subliniază că „faptul că a trăit sub același acoperiș cu copiii și nepoții lui. Astăzi, într-un scaun cu rotile, Chitetsu Watanabe nu și-a pierdut nimic din spirit: practică zilnic caligrafia, matematica și origami.

La rândul ei, cea mai în vârstă femeie din lume se numește Kane Tanaka: născută pe 2 ianuarie 1903, această femeie japoneză are în prezent 117 ani.

Adauga un comentariu