Prima pagină » Informații utile » Secretele Sfinxului din Munții Bucegi! Iată misterele care sunt ascunse de această enigmă naturală!

Secretele Sfinxului din Munții Bucegi! Iată misterele care sunt ascunse de această enigmă naturală!

16 mart. 2025, 12:55,
Redacția BZI în Informații utile

Sfinxul din Munții Bucegi este o formațiune pietroasă, situată la înălțimea de 2.216 metri altitudine. Cu dimensiuni de 8 metri înălțime și 12 metri lățime, fiind o atracție turistică importantă datorită asemănării sale cu un cap uman.

Situat în inima Munților Bucegi, în România, Sfinxul este o formațiune stâncoasă enigmatică care a atras atenția și curiozitatea oamenilor de-a lungul timpului. Forma sa neobișnuită, asemănătoare cu un cap uman, a dat naștere la o serie de legende și teroii care au fascinat atât localnicii, cât și turiștii.

Secretele Sfinxului din Munții Bucegi

Numele „Sfinxul” provine din asemănarea sa cu Sfinxul din Giza, Egipt. Însă, spre deosebire de cel din Giza, care a fost sculptat de oameni, cel din Bucegi este o formațiune naturală, rezultatul eroziunii vântului și apei de-a lungul a milioane de ani.

Una dintre cele mai cunoscute legende despre Sfinx se referă la o civilaziție străveche care ar fi trăit în zona Munților Bucegi. Desigur, este vorba despre daci, care ar fi venerat formațiunea stâncoasă ca pe un zeu sau un strămoș divin. Se spune că dacii ar fi celebrat ceremonii religioase în fața Sfinxului și ar fi îngropat comori în apropierea sa.

O altă teorie susține că Sfinxul ar fi, de fapt, o creaturi vie, care veghează asupra regiunii și a comorilor ascunse în munte. Adepții teoriei cred că formațiunea stâncoasă ar fi capabilă să-și schimbe forma și să se miște în momente de pericol.

Unii entuziaști ai teoriilor conspirației afirmă că Sfinxul din Bucegi ar fi un semn al existenței extraterestre pe Pământ. Aceștia susțin că formațiunea stâncoasă ar fi fost creată de extratereștri cu scopul de a servi drept punct de reper sau de întâlnire. Această teorie se bazează pe presupusele conexiuni între Sfinx și alte monumente misterioase, precum Piramidele din Egipt și Stonehenge.

Cercetările științifice și studiile asupra Sfinxului

În ciuda teoriile și legendelor fascinante, cercetările științifice realizate în zona Munților Bucegi au arătat că Sfinxul este, într-adevăr, o formațiune naturală. Geologii și arheologii au studiat structura și compoziția rocilor din zonă, ajungând la concluzia că eroziunea vântului și apei este responsabilă pentru aspectul său obișnuit.

Totuși, acest lucru nu a oprit oamenii să caute comori și artefacte ascunse în apropiere. De-a lungul anilor, s-au realizat numeroase expediții și săpături în căutarea unor dovezi care să confirme existența civilizației dacice sau a altor secrete. Deși nu s-au descoperit artefacte semnificative, aceste expediții continuă să atragă atenția publicului și să alimeneze interesul pentru misterul Sfinxului. Iată și ce minuni ale naturii sunt pe lângă Cascada Ciucaș.

Misterul și frumusețea Sfinxului din Bucegi atrag anual numeroși turiști, atât din România, cât și din străinătate. Vizitatorii pot ajunge în apropierea formațiunii stâncoase prin intermediul drumeției sau a telecabinei de la Bușteni, care le oferă o panoramă impresionantă asupra munților și a Sfinxului.

Odată ajunși la destinație, turiștii se pot bucura de priveliștea spectaculoasă, de aerul curat și de energia unică a locului. Pe lângă admirarea formațiunii stâncoase în sine, vizitatorii pot explora și peisajul montan spectaculos, întâlnind flora și fauna specifice regiunii. Sfinxul din Munții Bucegi reprezintă nu doar o bijuterie naturală a României, ci și o fereastră către trecutul și misterul său.

Bugetul.ro
S-a terminat pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone. Decizia justiției confirmă eșecul autorității în procesele contra marilor bănci din România
redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
a1.ro
Cum arăta Doinița Oancea cu păr drept! Toți o știu creață, însă e o femeie complet schimbată dacă o vezi cu părul drept
Playtech.ro
Cum se păstrează corect anafura ca să nu mucegăiască. Ce trebuie să faci cu ea după ce o aduci de la biserică
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cea mai așteptată autostradă. România va scăpa de un trafic de coșmar
SportpeSurse
Jennifer Lopez i-a răspuns lui Gigi Becali, după ce patronul FCSB a trimis-o să cânte la Ghimpați
Playtech.ro
Ce se face cu anafura primită de Paște și cum trebuie păstrată corect în casă
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Unde petrec Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță Paștele. Locul e de poveste, dar îi costă destul. Oricine ar vrea să fie aici / FOTO
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
TRAGEDIE înainte de Paște! A murit Dragoș Cristescu! Mare om a fost!
redactia.ro
Ce s-a descoperit la autopsia lui Rareș Ion. De ce a murit, de fapt, tânărul care era prieten cu Vlad Pascu
ego.ro
Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 aprilie 2025
19 aprilie 2025