Prima pagină » Sanatate » Secreție urât mirositoare. Ce factori contribuie la schimbarea

Secreție urât mirositoare. Ce factori contribuie la schimbarea

08 aug. 2022, 12:19,
BZI.ro, în Sanatate

Cel mai frecvent motiv pentru a vizita un ginecolog este prezența de secreție urât mirositoare. Se știe că secreția vaginală normală fie nu miroase deloc, fie are un miros specific abia perceptibil. Acesta variază în funcție de produsele pe care o femeie le consumă, de vârsta ei, de viața intimă, de activitatea fizică, de sarcină, de menstruație și de intervențiile chirurgicale. Dar la o femeie sănătoasă, acest parfum nu poate fi niciodată urât. Un astfel de simptom poate fi asociat cu prezența unei boli ginecologice, infecție, infecție fungică sau procese inflamatorii.

Prin urmare, nu ignora această problemă, este mai bine, fără a pierde timpul, să ceri ajutor de la un specialist. Secrețiile vaginale îndeplinesc funcții foarte importante. Acestea hidratează mucoasele, previn reproducerea microorganismelor patogene și menține o microfloră favorabilă a vaginului. Adesea, sub influența unor procese adverse care apar în organism, cantitatea și culoarea descărcării se schimbă și apare un miros urât. În funcție de cauza acestei manifestări, aroma poate fi diferită.

femeie care se tine de zona intima

Felul în care miroase vaginul este influențat și de activitatea zilnică a unei femei

Secreție urât mirositoare. Tipuri de mirosuri în funcție de boală

Mirosul de clor indică de obicei că lubrifiantul sau prezervativele folosite de cuplu deranjează microflora vulvei. În acest caz, este suficient să înlocuiți pur și simplu fondurile cu altele mai potrivite, iar simptomul tulburător se va retrage.

Alimentele care sunt consumate pot schimba ușor mirosul secrețiilor vaginale. Dacă dieta conține multe dulciuri, citrice și ananas, poți simți o aromă dulceagoasă. Și din cauza cantității mari de ceapă sau usturoi, vulva poate să nu miroase cel mai bine.

femeie care isi astupa nasul si alaturi este un absorbant

Alimentele care sunt consumate pot schimba ușor mirosul secrețiilor vaginale

Felul în care miroase vaginul este influențat și de activitatea zilnică a unei femei. Dacă antrenamentul activ este prezent în viața sexului frumos, parfumul secretului va fi mai moscat. Acest lucru se datorează muncii intense a glandelor sudoripare în timpul sportului.

Transpirația excesivă în zona inghinală nu ar trebui permisă, deoarece acesta este un mediu favorabil pentru reproducerea bacteriilor dăunătoare. Fetelor sportive li se recomandă să înlocuiască lenjeria obișnuită cu un analog de sport în timpul antrenamentului, care permite aerului să circule.

Mirosul de pește al vaginului este un semn alarmant. Ce infecție semnalează acest simptom

Un semn alarmant este un miros de pește din vagin. Dacă acest miros neplăcut din vagin și scurgerile albe au apărut după actul sexual, este foarte probabil să putem vorbi despre candidoză sau vaginoză. Ca urmare a reproducerii bacteriilor patogene, flora unui loc intim este perturbată și riști să apară și infecția urinară. Însă, aceasta poate fi ajustată prin administrarea de antibiotice strict conform indicațiilor medicului.

În mod normal, un miros metalic poate fi prezent în timpul menstruației. Poate fi simțit și în timpul concepției sau după naștere, când apare spottig-ul. Dacă, în timpul sarcinii, apar unguente maro, cu miros de metal sau putregai, apar senzațiile dureroase și mucusul în urină, trebuie să solicitați imediat ajutor medical. Astfel de manifestări sunt caracteristice unei sarcini extrauterine sau patologiilor fetale.

femeie care discuta cu un medic ginecolog

Mirosul de clor indică de obicei că lubrifiantul sau prezervativele folosite de cuplu deranjează microflora vulvei

Adesea, fetele se întreabă de ce există un miros neplăcut de drojdie din vagin. Acest fenomen este un alt semn al candidozei. Un organism sănătos conține întotdeauna o anumită cantitate de spori de Candida, dar un sistem imunitar puternic îi suprimă reproducerea, menținând numărul de bacterii la valori acceptabile.

Dar o serie de factori externi, precum stresul, bolile infecțioase, procesele inflamatorii, utilizarea necontrolată a antibioticelor, tulburările endocrine lovesc sistemul imunitar. Astfel, acesta nu este capabil să restrângă reproducerea ciupercii, care provoacă afte cu miros de drojdie.

Tratarea bolii pe cont propriu poate dura ani de zile, ceea ce poate duce la o formă cronică cu consecințe ireversibile. Tratamentul selectat corespunzător de către un specialist competent poate elimina această problemă în câteva săptămâni și poate evita alte boli concomitente ale femeilor.

Un miros neplăcut din vagin în timpul actului sexual, care amintește de putregai sau oțet, poate indica prezența tulburărilor sexuale nu numai la femeie, ci și la ambii parteneri. În acest caz, este necesar să vizitați împreună o unitate medicală și să faceți o examinare.

În cele mai multe cazuri, o secreție urât mirositoare și „aroma” putregaiul este resimțit în prezența infecțiilor cu transmitere sexuală în organism și în timpul infecțiilor urinare. Aceste bacterii patogene pătrund în organele de reproducere, provocând inflamații și un miros extrem de neplăcut.

femeie care tine in dreptul zonei intime un cartonas pe care scrie sos

Se știe că secreția vaginală normală fie nu miroase deloc, fie are un miros specific abia perceptibil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *