Titlurile zilei

Secretomanie într-un dosar de trafic de droguri! Anchetatorii țin cu dinții de informațiile privind destructurarea unei rețele! Doi suspecți din Iași, săltați de mascați, în urma unor percheziții! GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 11 dec. 2020
Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT Iași, au efectuat ieri percheziții pentru a destructura o rețea de trafic cu etnobotanice
Anchetatorii au efectuat percheziții pentru destructurarea unei rețele de trafic cu substanțe interzise

Autoritățile țin cu dinții de informațiile privind destructurarea unei rețele de trafic de droguri. Ieri-dimineață, mascații au efectuat percheziții în mai multe locuri. În urma verificărilor, doi suspecți de trafic de substanțe interzise au fost săltați și duși la audieri

Secretomanie totală într-un dosar de trafic de droguri! Anchetatorii ieșeni țin cu dinții de informațiile privind destructurarea unei rețele! Doi suspecți au fost săltați ieri de mascați, în urma unor percheziții efectuate în Iași!
Astfel, ieri, la prima oră, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat percheziții în Iași, pentru a destructura o rețea de trafic cu etnobotanice. Mai exact, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au primit informații potrivit cărora mai mulți indivizi se ocupă cu vânzarea de produse etnobotanice – și nu numai!

Percheziții efectuate la suspecți de trafic de etnobotanice

Surse judiciare au afirmat, pentru reporterii cotidianului BZI, faptul că oamenii legii au descins cel puțin în două locuri din oraș. După efectuarea verificărilor, mascații au ridicat doi indivizi, suspectați de trafic de produse etnobotanice.
De asemenea, polițiștii au ridicat mai multe mijloace de probă, printre care substanțe susceptibile a fi etnobotanice, precum și diverse mijloace de comunicare. În plus, aceleași surse susțin că, pe lângă etnobotanice, mascații ar fi descoperit și substanțe ce par a fi droguri de risc.

Doi indivizi, duși la audieri de mascați

Sursele judiciare mai afirmă că, în urma perchezițiilor efectuate ieri-dimineață în municipiul Iași, doi indivizi au fost ridicați și duși la audieri la sediul DIICOT Iași. Unul dintre suspecți a fost săltat din apartamentul în care locuiește, în zona Nicolina.
Acum, urmează ca procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași să decidă ce se va întâmpla în continuare cu cei doi suspecți, respectiv dacă vor fi sau nu reținuți. Interesant este faptul că autoritățile au dat dovadă de o secretomanie ieșită din comun în acest caz de trafic de substanțe interzise.

Tot mai multe cazuri de trafic de substanțe interzise

De altfel, în ultimele luni, tot mai multe persoane din județul Iași au fost cercetate pentru fapte similare, de trafic cu substanțe interzise. Astfel, la începutul lunii iulie a acestui an, anchetatorii au efectuat mai multe percheziții în municipiul Iași. Atunci, oamenii legii au surprins în flagrant doi tineri suspectați de trafic de droguri. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au ridicat 56 de grame de canabis, dar și 210 grame de substanță activă care putea fi folosită pentru producerea a aproximativ 3 kilograme de etnobotanice. Procurorii au descoperit și diverse sume de bani. În total, au fost descoperiți 84.500 de lei și 36.000 de euro, precum și diverse dispozitive electronice.

Comentarii
Adauga un comentariu