Local

Secțiile de Terapie Intensivă din spitalele suport-COVID-19 devin tot mai aglomerate. Județul Iași este iar în top 5 ca număr de cazuri noi de coronavirus

Publicat: 15 mart. 2021
Pacienți infectați cu coronavirus, internați la secția ATI de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași
Județul Iași a ajuns pe locul 5 pe țară ca număr de noi cazuri de coronavirus pe 14 martie 2021

Numărul de cazuri noi de coronavirus raportate în județul Iași a ajuns la 205. Din acest motiv, pe 14 martie 2021, a ajuns pe locul 5 în clasamentul județelor din țară, la fel ca în ultimele luni ale anului 2020. Secțiile de Terapie Intensivă devin tot mai aglomerate, ieri fiind doar trei locuri libere pentru pacienții aflați în stare foarte gravă

Ieri, 14 martie 2021, în județul Iași, numărul de cazuri de infectări cu coronavirus de la începutul pandemiei a ajuns la 35.507. Sute de persoane confirmate pozitiv cu noul tip de virus au ajuns în spitalele suport COVID-19 și la secțiile de Terapie Intensivă. În ultimele săptămâni a devenit tot mai evident că numărul de cazuri este în creștere, iar autoritățile au luat noi măsuri de protecție a populației. În luna decembrie 2020, medicii ieșeni internau pacienți în stare gravă, care ajungeau prea târziu la spital, deși aveau simptomele infecției SARS-CoV-2 de mai mult timp. După trei luni de zile, ieșenii continuă să amâne prezentarea la medic, până când simptomele devin tot mai grave.

Situația în secțiile de Terapie Intensivă. Trei paturi libere în spitalele suport COVID-19

În spitalele suport COVID-19, ieri mai erau libere trei paturi ATI: un pat la Spitalul de Recuperare și două paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie. Totodată, în sectoarele pentru pacienții COVID-19 erau libere 234 de paturi, dintre care: 17 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, 11 la Spitalul de Pneumoftiziologie, 20 de paturi ATI la Spitalul de Recuperare, 70 de paturi la Spitalul C.F. Iași, 9 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 26 de paturi la Spitalul Militar și 79 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani. La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, doi bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în unitatea medicală. Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, pe 14 martie 2021, un număr de 1.623 de persoane se aflau în izolare, iar 1.290 de persoane erau carantinate la domiciliu.

Trei pacienți COVID-19 au decedat în ultimele 24 de ore la Iași

Ieri, pe data de 14 martie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate pozitiv cu coronavirus 205 persoane. Totodată, doar 7 pacienți au fost externați din sectoarele COVID-19 ale unităților medicale. De la debutul pandemiei au fost externate 7.947 de persoane. În spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri erau ocupate 307 paturi, dintre care 43 de paturi fiind ATI, ocupate astfel: 9 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, 3 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 6 paturi la Spitalul Municipal Pașcani, 4 paturi la Spitalul de Recuperare, 7 paturi ATI la Spitalul C.F. Iași și 14 paturi la Spitalul de Neurochirurgie. În perioada 13-14 martie 2021, în județul Iași au fost trei decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total fiind 625.

Adauga un comentariu