Local

Județul Iași a ajuns pe locul 6 ca număr de noi cazuri de coronavirus. Medicii ieșeni observă o creștere lentă a numărului de pacienți diagnosticați cu forme medii și grave ale bolii

Publicat: 12 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Județul Iași a ajuns pe locul 6 ca număr de noi cazuri de coronavirus. Medicii ieșeni observă o creștere lentă a numărului de pacienți diagnosticați cu forme medii și grave ale bolii
Județul Iași a ajuns în locul 6 pe țară ca număr de noi cazuri de coronavirus pe 11 martie 2021

Numărul de cazuri noi de coronavirus raportate în județul Iași a ajuns la 146. Din acest motiv, pe 11 martie 2021, a ajuns pe locul 6 în clasamentul județelor din țară. Medicii ieșeni se confruntă cu o creștere lentă a numărului de cazuri, iar pacienții continuă să se prezinte târziu la spital

Ieri, 11 martie 2021, în județul Iași, numărul de cazuri de infectări cu coronavirus de la începutul pandemiei a ajuns la 34.954. Sute de persoane confirmate pozitiv cu noul tip de virus au ajuns în spitalele suport COVID-19 și la secțiile de Terapie Intensivă. Medicii au trecut de atunci, alături de pacienți, prin clipe tensionate în lupta pentru a supraviețui infecției cu coronavirus. În ultimele săptămâni a devenit tot mai evident că numărul de cazuri este în creștere, chiar dacă este o creștere lentă. Pentru că în continuare ajung pacienți cu forme grave la spital din cauză că nu se prezintă la timp, se recomandă tuturor celor care au simptomatologia infecției SARS-CoV-2 să nu mai amâne perioada. Viața multor bolnavi COVID-19 depinde de tratamentul corespunzător acordat în timp util.

28 de paturi libere pentru pacienții COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

În luna decembrie 2020, medicii ieșeni internau pacienți în stare gravă, care ajungeau prea târziu la spital, deși aveau simptomele infecției SARS-CoV-2 de mai mult timp. După trei luni de zile, ieșenii continuă să amâne prezentarea la medic până când simptomele devin tot mai grave.

„Din nefericire, suntem în creștere cu numărul de cazuri, nu una bruscă, ci lentă. Sunt locuri libere atât la Spitalul de Boli Infecțioase, cât și la celelalte spitale suport COVID-19 pentru pacienții cu forme medii, dar și cei care au nevoie de internare în secția de Terapie Intensivă. Să sperăm că vaccinul anti-COVID-19 împreună cu respectarea măsurilor de prevenție să încetinească răspândirea bolii. În continuare pacienții temporizează prezentarea la spital. Am început să testăm cu noile teste PCR, dar nu am avut suspiciune de infecție cu o nouă tulpină în rândul pacienților de la spital până în prezent”, explică dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

O zi fără niciun deces cauzat de infecția cu coronavirus, la Iași

Ieri, pe data 11 martie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate pozitiv cu coronavirus 146 de persoane. Totodată, 17 au fost externate din spitalele suport-COVID-19. De la debutul pandemiei au fost externate 7.888 de persoane. În spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri erau ocupate 316 paturi, din care 43 de paturi ATI, astfel: 9 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, 3 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 6 paturi la Spitalul Municipal Pascani, 4 paturi la Spitalul de Recuperare, 6 paturi ATI la Spitalul C.F. Iași și 15 paturi la Spitalul de Neurochirurgie. În perioada 10-11 martie 2021, în județul Iași nu s-a înregistrat niciun deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 618.

Situația în secțiile de Terapie Intensivă. 3 paturi libere în spitalele suport COVID-19

În spitalele suport COVID-19, ieri mai erau libere 3 paturi ATI: un pat ATI la Spitalul de Recuperare, un pat ATI la Spitalul C.F. Iași și un pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie. Totodată, în sectoarele pentru pacienții COVID-19 erau libere 255 de paturi, astfel: 28 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, un pat la Spitalul de Pneumoftiziologie, 20 de paturi la Spitalul de Recuperare, 69 paturi la Spitalul C.F. Iași, 9 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 25 paturi la Spitalul Militar și 73 paturi la Spitalul C.F. Pașcani.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, era ocupat un pat ATI. Trei bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în unitatea medicală. Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, pe 11 martie 2021, un număr de 35.172 de persoane se aflau în izolare, iar 35.948 de persoane erau carantinate la domiciliu.

Adauga un comentariu