Eveniment-Social

Ședință CJ la Târgu Frumos. Zeci de proiecte pe ordinea de zi

Publicat: 15 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ședință CJ la Târgu Frumos. Zeci de proiecte pe ordinea de zi

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă ședință ordinară a instituției. Ședința de plen va avea loc pe 20 noiembrie, la sediul Primăriei orașului Târgu Frumos. Autoritățile județene au arătat că pe ordinea de zi a ședinței respective vor fi peste 30 de proiecte de hotărâre.
Aleșii județului vor dezbate printre altele proiectul referitor la solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Local Ruginoasa a unei suprafețe de 1.725 mp, pentru realizarea unui teren de fotbal acoperit.

„Echipa de juniori de la Ruginoasa, câștigătoare națională a primei ediții a Cupei Satelor la Fotbal, și-a adjudecat în weekendul trecut titlul de campionă a județului Iași la această competiție. Cred că acești copii, care ne reprezintă cu cinste, merită susținuți mai departe, iar dorința lor cea mai mare este să aibă un teren de fotbal al lor. Să nu piardă săptămânal cel puțin șase ore pe drumuri pentru a se antrena pe stadioane din Pașcani sau în județul Neamț. Sper să găsim colaborare în rândul tuturor consilierilor județeni”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Noi proiecte

În cadrul politicii europene de închidere a centrelor rezidențiale mari care adăpostesc persoanele cu dizabilități, pe ordinea de zi vor fi mai multe proiecte de acest gen. Este vorba despre obiective ce prevăd înființarea și funcționarea în Iași și în județ de centre de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități.

„Un alt proiect cu notă socială este cel privind aprobarea transmiterii unei părți din bunul imobil situat în orașul Târgu Frumos. Bunul va fi transmis din domeniul public al județului Iași și administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului în domeniul public al orașului Târgu Frumos. Consiliul Județean și Direcția și-au asumat închiderea centrelor de plasament de tip vechi. În orașul Târgu Frumos, pe terenuri puse la dispoziție de autoritatea locală, au fost construite trei case în care au fost cazați copiii din fostul Centru de Servicii Sociale Târgu Frumos. Căminul vechi, aflat în incinta fostului centru de plasament, a rămas fără utilitate. Primăria intenționează să îl transforme într-un un obiectiv de natură socială- cămin de bătrâni”, a mai spus Maricel Popa.

Adauga un comentariu