Actualitate

Ședință CSAT în sistem de videoconferinţă, după ce Ludovic Orban a intrat în carantină – UPDATE

Publicat: 06 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ședință CSAT în sistem de videoconferinţă după ce Ludovic Orban a intrat în carantină - UPDATE
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se va reuni astăzi în sistem de videoconferinţă, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis, după ce Ludovic Orban a intrat în carantină

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se va reuni astăzi în sistem de videoconferinţă, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis, după ce Ludovic Orban a intrat în carantină.

Pe ordinea de zi sunt incluse subiecte referitoare la analiza strategică a Apărării, Carta Albă a Apărării, planul de implementare a Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 – 2024, riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile la adresa securităţii naţionale prognozate pentru anul viitor, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

În cadrul şedinţei, care va avea loc la ora 13,00, vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, a precizat sursa.

Pe 25 septembrie, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a decis să convoace CSAT pe 6 octombrie, pentru a analiza problematici care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională.

UPDATE: Ședința CSAT a luat sfârșit. Principalele subiecte de pe ordinea de zi s-au axat pe modul în care se implementează Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024. Membrii Consiliului au analizat și aprobat o serie de documente pentru aplicarea Strategiei, printre care Planul de implementare a acesteia, Analiza strategică a apărării, Carta Albă a Apărării.

În sistem de videoconferinţă, după ce Ludovic Orban a intrat în carantină

Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul premierului Ludovic Orban este negativ, informează Guvernul. Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie, de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane.

Testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv.

În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban și-a suspendat activitățile publice și întâlnirile și s-a testat pentru COVID-19 după ce a participat la o emisiune tv, iar realizatorul a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre Silviu Mănăstire, care a confirmat că a fost pozitiv. Premierul a participat marți la emisiunea acestuia.

Ludovic Orban a mai fost izolat timp de 14 zile

La începutul pandemiei, Ludovic Orban s-a autoizolat. Acesta, împreună cu Guvernul PNL erau contacti direcţi cu o persoană care fusese confirmată cu COVID. În martie, Guvernul PNL a trecut prin momente dificile după ce au fost nevoiţi să stea în izolare mai multe zile.

„Toți membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii din grupul senatorial PNL au obligația să se autoizoleze. Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor prezenți și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. După prelevare, toți se vor izola la domiciliu. Ca premier în exercițiu, mă voi izola la Vila Lac 1 de unde ne vom exercita toate atribuțiile.” declara la acea vreme Ludovic Orban.

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Marcel Boloş se vor testa pentru virusul Covid-19

Vicepremieruli Raluca Turcan şi ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au declarat luni, 5 octombrie 2020, că se vor testa pentru a afla dacă au fost infectaţi cu noul coronavirus.

„Şi domnul prim-ministru Ludovic Orban s-a testat voluntar şi aşteaptă rezultatul testului. Lucrul acesta îl voi face şi eu”, a precizat Ţurcan într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

La rândul său, ministrul Boloş a declarat că s-a testat voluntar „de vreo trei ori până acum”.

„Mă voi testa, pentru că este importantă sănătatea colegilor mei”, a adăugat el.

Precizările au fost făcute în contextul în care premierul României, Ludovic Orban, a solicitat luni dimineaţă testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat într-un platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost testată pozitiv cu Covid-19.

Adauga un comentariu