Local

Ședință cu scântei la Casa Pătrată. Tensiuni și discuții la sânge pe 220 de milioane de euro. Totul se va decide în această dimineață – LIVE VIDEO/UPDATE

Publicat: 27 apr. 2020

UPDATE: Scandal uluitor pe proiectul noului masterplan de drumuri din perioada 2021-2025. Aleşii PNL s-au certat la cuţite cu Executivul CJ şi conducerea Direcţiei de Drumuri, nemulţumiţi de modul cum a fost făcut acest proiect. Discuţiile au atins şi chiar atacuri la persoană. Cel mai vehement a fost scandalagiul de la UNPR, Mircea Manolache. Acesta este nemulţumit că PNL îi va face plângere penală pentru xenofobie după ce l-a făcut pe preşedintele Klaus Iohannis „nazist”. Manolache a deviat de la subiect şi l-a atacat pe Romeo Vatră, ales PNL. „Decât să mor papagal, mai bine mor vultur”, a susţinut Manolache că o victorie de etapa pentru el.

UPDATE: Astăzi a fost validat în postura de consilier judeţean Marian Hauta (UNPR). Acesta l-a înlocuit pe Iulian Tărăboanţa, consilier care şi-a înaintat demisia recent din funcţie. Hauta a fost ales judeţean şi în mandatul anterior din partea fostului PP-DD

UPDATE: Consilierii judeţeni au început şedinţa de plen cu scandal din cauza proiectului ce a ţinut de regulementul instituţiilor de cultură. Aleşii opoziţiei s-au arătat nemulţumiţi de modul cum s-a comportat Executivul în această situaţie. Şedinţă a continuat cu dispute pe masterplanul drumurilor judeţene. Liberalii au cerut scoaterea proiectului de pe ordinea de zi. PNL şi PMP au cerut scoaterea de pe ordinea de zi, însă ceilalţi aleşi judeţeni nu au fost de acord, astfel încât hotărârea a rămas în picioare. 19 au fost împotriva scoaterii de pe ordinea de zi a proiectului, iar 15 au fost pentru!

Aleșii județului Iași se vor reuni în cursul zilei de astăzi într-o nouă ședință ordinară a instituției. Ședința va fi însă diferită, asta pentru că aleșii vor bate în cuie din confortul locuințelor cele mai importante proiecte pentru ieșeni. Un astfel de proiect care deja a stârnit discuții este cel legat de noul masterplan pentru drumurile județene până în 2025

Consilierii județeni se vor reuni în cursul zilei de astăzi într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre, printre care o serie de rectificări bugetare, măsuri luate de unele unități subordonate Consiliului Județean, dar și altele. Ședința se va ține în mod online, consilierii urmând a participa din confortul propriilor locuințe, dată fiind pandemia de COVID-19.

Unul din cele mai fierbinți proiecte de hotărâre este legat de noul masterplan propus de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) pentru modernizarea a peste 20 de artere în perioada 2021-2025. Proiectul are o valoare de 220 de milioane de euro și vine în completarea actualului masterplan făcut pentru perioada 2014-2020. Proiectul de hotărâre a stârnit însă nemulțumiri la ședința comisiilor reunite, aleșii PNL nefiind de acord cu această variantă. Consilierii liberali au cerut ca masterplanul să fie discutat mai aprofundat în urma unei dezbateri mai ample și nu pe nepusă masă. Este de așteptat ca aceștia să nu fie de acord cu propunerea înaintată de autoritatea județeană.

Vremuri grele pentru Aeroportul Iași

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței de plen va figura un proiect privind aprobarea situației financiare de la Aeroportul Internațional Iași. Regia aeroportuară a încheiat anul trecut cu un profit de 3,9 milioane de lei. Suma putea fi mai mare, însă aerogara încă are de recuperat datorii de 7,6 milioane de lei de la operatorii aerieni cu care colaborează. Pe ordinea de zi va figura și un punct de vedere al alesului județean Petru Avram la un proiect discutat în ședința anterioară. Este vorba de spațiile Consiliului Județean care sunt folosite de persoane fizice. Consilierul județean a arătat că proiectul nu respectă legislația în vigoare și a depus o contestație. Consilierii vor lua act în această ședință de demisia alesului UNPR Iulia Tărăboanță. Acesta va fi înlocuit cu Marian Haută, următorul pe lista formațiunii politice.

„Consilierii vor discuta un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții revizuite și a indicatorilor tehnico-economici pentru un alt obiectiv. Este vorba de reabilitarea și schimbarea de destinație din centru rezidențial «Sf. Stelian» Pașcani în Centru de zi. Se mai are în vedere și un proiect pentru creșterea calității serviciilor medicale de specialitate prin extindere, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat în incinta Institutului Regional de Oncologie Iași”, au menționat reprezentanții CJ Iași.

Publicată de Consiliul Judeţean Iaşi pe Luni, 27 aprilie 2020

Adauga un comentariu