Ședință cu scântei la Primăria Sectorului 1. Doi consilieri locali social democrați au apelat la numărul unic de urgență 112 după ce nu ar fi fost primiți de Clotilde Armand la şedinţă.
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a convocat astăzi, 14 iulie 2021, de la ora 11.00, la sediul din Bulevardul Banu Manta nr. 9 o ședință de lucru. Aceasta avea ca temă gestionarea problemei deșeurilor din București cu importante oficialități de la nivel central și local. Întâlnirea vine şi după ce Nicușor Dan a eșuat în negocierile cu ECOsud, compania care se ocupă cu tratarea deșeurilor din București.
Doi consilieri ai Partidului Social Democrat au sunat la numărul unic de urgență 112 pentru a reclama faptul că nu sunt primiți la ședință. Aceasta a fost transmisă on-line însă, după câteva minute, a fost oprită. Pentru a masca această situație, reprezentanții Primăriei au dat vina pe întâmpinarea unor probleme tehnice.
S-a făcut public documentul care arată că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, putea rezolva problema gunoaielor încă de acum 2 luni
A fost prezentat documentul oficial care arata ca primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, ar fi putut rezolva încă de acum 2 luni criza gunoaielor . Agenţia care se ocupa de serviciile de comunitare a oferit un termen primăriei care a expirat ieri,15 iunire 2021, aceştia în această perioadă ar fi trebuit să încheie contract cu sortatorii și să îi plătească direct. Primarul Sectorului 1 al Capitalei a anunţat abia astăzi, 16 iunie 2021, ca plăţile au fost făcute şi Romprest poate începe să adune deșeurile de pe străzi.
Începând cu ziua de astăzi, deşeurile au început să fie strânse, iar până în acest moment, aproximativ 200 de tone de gunoi a fost ridicat. Aceste informaţii au fost oferite chiar de către Clotilde Armand, comunicatul fiind făcut public pe o reţea de socializare. În Sectorul 1 zilnic se produce aproximativ 500 de tone de gunoi, ceea ce înseamnă că în ultimele zile s-au adunat mii de tone de gunoi.
„Primăria Sectorului 1 a reușit să deschidă astăzi dimineață porțile sortatorilor și să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi. Operatorul de salubritate nu și-a plătit sortatorii. Sortatorii și-au închis porțile și operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege și de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluție să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeți? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Și au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluții. Și am găsit. Tot astăzi, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept”, scrie Clotilde Armand.