Local

Ședință de Consiliu Județean pentru proiectele ONG-urilor din județul Iași. Aleșii instituției vor dezbate ghidul pentru proiecte sociale – LIVE VIDEO

Publicat: 21 mai 2021
Ședință online a consilierilor județeni din cadrul Consiliului Județean Iași
Ghidul pentru finanțarea proiectelor depuse de ONG-uri va fi analizat într-o ședință a CJ Iași ce va avea loc vineri, 21 mai 2021, cu începere de la ora 10:00

Aleșii județului Iași se vor întâlni într-o nouă ședință de Consiliu Județean la finalul acestei săptămâni. Consilierii vor discuta despre finanțarea proiectelor demarate de organizațiile neguvernamentale. CJ va aloca circa 1 milion de lei pentru astfel de proiecte

Consilierii județeni se vor întruni vineri, 21 mai 2021, cu începere de la ora 10:00, într-o nouă ședință extraordinară. Aleșii județului Iași vor discuta prin intermediul aplicației online de videoconferință. Consilierii județeni se vor pune de acord asupra ghidului de finanțare pentru proiectele organizațiilor neguvernamentale (ONG) care vor fi depuse în baza Legii 350/2005, privind proiectele sociale. Propunerea de buget cuprinde și alte proiecte importante la nivelul județului Iași. Ghidul are 13 anexe la proiect și mai multe capitole legate de finanțare, durata de implementare a proiectelor și alte obiective ce țin de domeniul social. Aleșii județului se vor întâlni ulterior și într-o ședință ordinară pe luna în curs. Astfel, ședința ordinară a instituției va avea loc în cursul săptămânii viitoare, în data de 26 mai 2021.

UPDATE: A început ședința de Consiliu Județean

Proiectele ONG în ședința de CJ Iași

Plenul CJ Iași va discuta despre proiectele ONG-urilor locale, la mijloc fiind finanțări de 1 milion de lei. Recent, autoritățile județene și reprezentanții organizațiilor s-au pus de acord asupra ghidului de finanțare pentru proiectele care stau la baza Legii 350/2005. De altfel, reprezentanții CJ au și arătat în ce va consta ședința de plen. „Pe ordinea de zi sunt două proiecte de hotărâre ce vor fi discutate de plenul Consiliului Județean Iași. Astfel, se va discuta despre aprobarea ghidului de finanțare și a formularelor necesare în vederea acordării de finanțări nerambursabile pentru proiecte ale organizațiilor neguvernamentale. Acestea se vor aloca din bugetul județului Iași pentru activități nonprofit de interes județean conform prevederilor Legii nr. 350/2005. Este vorba despre legea privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general”, au menționat reprezentanții CJ Iași.

Investiții în domeniul social din județul Iași

În ședința de CJ Iași se va stabili și programul pentru acordarea de finanțări, program care include toate detaliile ce stau la baza acestor activități de ordin social.

„Consilierii vor mai discuta și despre aprobarea programului pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2021 din bugetul propriu al județului Iași pentru activități nonprofit de interes județean. Sunt proiecte conform prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare”, au mai spus cei de la CJ Iași.

Și la nivelul Consiliului Local Iași au avut loc dezbateri similare. Consiliul Local Iași a avizat recent proiectul de buget, proiect care include și finanțări pentru ONG-urile din oraș. Mai multe condiții din ghid au fost schimbate pentru a veni în sprijinul organizațiilor neguvernamentale care derulează proiecte pentru comunitate.

Comentarii
Adauga un comentariu