Local

Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași. Buget de criză pentru Compania de Transport Public

Publicat: 30 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași. Buget de criză pentru Compania de Transport Public
Autobuz al CTP Iași pe străzile din municipiu

Plenul Consiliului Local al municipiului Iași se va reuni în cursul acestei săptămâni în două ședințe extraordinare. Aleșii Iașului se vor pune de acord asupra comisiilor de specialitate, dar și pentru aprobarea bugetelor unor instituții subordonate. Pe ordinea de zi a ședinței se află bugetele Companiei de Transport Public, a EcoPiața SA sau Salubris SA Iași

Bugetele unor instituții publice subordonate primăriei vor fi dezbătute în cursul acestei săptămâni de către aleșii locali. În cursul zilei de miercuri, 2 decembrie 2020, vor avea loc la Palatul Roznovanu două ședințe extraordinare. Cea de la ora 11:00 va viza alegerea unui președinte de ședință și a celor 8 comisii de specialitate a instituției. În ședința extraordinară de la ora 14:00 vor fi analizate mai multe proiecte de hotărâre pentru acordarea unor facilități fiscale și nu numai.

Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași. Iată ordinea de zi a plenului

Consiliul Local al municipiului Iași va analiza un proiect legat de constituirea comisiilor de specialitate ale deliberativului ieșean.

„Am înaintat o scrisoare către toți consilierii locali prin care le-am cerut ca în cel mai scurt timp să constituim comisiile de specialitate ale Consiliului Local, astfel încât deliberativul ieșean să poată funcționa efectiv. Comisiile sunt importante deoarece, fără avizul acestora, nu se pot dezbate în plen proiectele de hotărâre de consiliu. Am rugat partidele cu reprezentare în Consiliu Local să accepte ca miercuri, 2 decembrie 2020, să aibă loc o ședință extraordinară, astfel încât comisiile de specialitate să poată funcționa conform legii. Imediat după constituirea comisiilor, voi convoca o altă ședință cu caracter extraordinar pentru discutarea și adoptarea în plen a unor hotărâri importante pentru buna funcționare a orașului”, a spus primarul Mihai Chirica.

Primăria Iași cere reducerea impozitului pe clădirile nerezidențiale. Proiect în CL Iași

Printre proiectele discutate de plenul CL Iași se află și unul legat de reducerea impozitului pentru întreg anul 2020, cu o cotă de 50 la sută pe clădiri nerezidențiale. Aleșii vor discuta și despre rectificarea bugetară pentru spitalele din administrarea municipiului Iași care au venituri proprii mai mari decât cele bugetate și nu pot efectua achiziții de medicamente și echipamente.

„Se va mai discuta și despre alte rectificări la bugetul consolidat pe anul în curs și introducerea sumelor ce constituie resurse suplimentare, respectiv realocarea unor sume de la un capitol bugetar la altul funcție de rezervele create din cauza pandemiei. Pe ordinea de zi va mai fi și un proiect privind nominalizarea urgentă a noilor membri ai consiliilor de administrație ale unităților școlare din municipiul Iași, desemnarea lor fiind atributul plenului deliberativului ieșean”, a mai precizat primarul Mihai Chirica.

Bugetul CTP Iași pe masa aleșilor locali. Foduri de criză la compania de transport public

În ședința de Consiliu Local se va discuta și un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului Companiei de Transport Public (CTP) Iași pe anul 2020 și estimările pe următorii 2 ani. Decizia va fi luată în Sala Mare de la Palatul Roznovanu. Veniturile totale pe anul 2020 au fost estimate la 151,7 milioane lei, în timp ce cheltuielile au fost estimate la 150,3 milioane lei. Practic, pe 2020, CTP Iași va avea un profit de 1,3 milioane lei. Investițiile pe anul 2020 au fost estimate la 5,6 milioane lei, cele mai notabile fiind legate de achiziția a două autoutilitare fir contact (2,2 milioane lei). De precizat că din cele 5,6 milioane lei, CTP va pune 1,7 milioane lei fonduri proprii, restul investițiilor find în baza unor credite.

Adauga un comentariu