Local

Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași. Când se va discuta bugetul pe anul 2021?

Publicat: 13 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași. Când se va discuta bugetul pe anul 2021
În cadrul ședinței de Consiliu Local de la Primăria Iași se vor discuta mai multe proiecte, fiind cuprinse chiar și discuții pe bugetul din 2021

O nouă ședință de Consiliu Local Iași va avea loc la începutul săptămânii viitoare. Plenul instituției se va reuni într-o ședință extraordinară pentru a dezbate o serie de proiecte legate de sistemul educațional din municipiu. Municipalitatea a inițiat și un proiect de consultare publică în privința bugetului pe 2021

Luni, 15 februarie 2021, de la ora 15:00, va avea loc o nouă ședință de Consiliu Local la Primăria Iași. Ședința va avea loc prin sistem de videoconferință, sistem implementat din cauza pandemiei COVID-19. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura mai multe proiecte de hotărâre legate de sistemul educațional din municipiul Iași. În plus, în cadrul ședinței cu caracter extraordinar, aleșii municipiului Iași vor discuta și alte proiecte de hotărâre. Ședința ordinară de plen va avea loc spre finalul lunii în curs. Edilul Mihai Chirica a arătat și principalele proiecte pe care le are în vedere în cursul anului 2021.

„Declanșăm dezbaterile pentru bugetul municipiului. Începem procesul de strângere a tuturor ideilor pe care ieșenii le au și care se vor face prin intermediul centrelor de cartier. Nu vom impune nicio temă. Sunt teme legate de oraș, de organizare, teme care vin din anii precedenți, teme sociale. Vrem să le vedem pe toate”, a precizat primarul Mihai Chirica

Ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de la Primăria Iași

Consilierii locali din Iași vor dezbate o serie de proiecte de hotărâre privind mai multe alocări de fonduri în sistemul educațional.

„Aleșii locali vor discuta un proiect de hotărâre privind reîntregirea excedentului și repartizarea excedentului cu destinație pe anul 2020 a municipiului Iași. De asemenea, se va discuta un proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, care se acordă în anul școlar 2020-2021”, au precizat cei de la Primăria Iași.

Un alt proiect ce va fi discutat de CL Iași ține și de o decizie privind o serie de parteneriate cu instituții de învățământ.

„Consilierii vor mai discuta și despre aprobarea modificării hotărârii de Consiliu Local al municipiului Iași nr. 408 din 10.12.2020 în vederea implementării proiectului Școala DA! Este vorba despre aprobarea modificării acordului de parteneriat între UAT – municipiul Iași, Asociația Salvați Copiii Iași, Școala Gimnazială «Ion Neculce» Iași, Direcția Creșe Iași și a cheltuielilor legate de proiect”, au mai precizat reprezentanții municipalității ieșene.

Ședințele de plen au debutat în acest mandat cu stabilirea comisiilor de specialitate, comisii fără de care întâlnirile nu puteau avea loc.

Dezbatere publică pentu bugetul pe 2021. Documentul va fi avizat de Consiliul Local

În plus, Primăria Iași a inițiat discuțiile despre consultarea publică pe proiectul de buget pe anul 2021. Proiectul de buget nu a fost însă luat în discuție. Bugetul național a fost lansat în dezbatere publică abia joi, 11 februarie 2021, astfel încât cel local încă nu a fost luat în calcul. Municipalitatea a anunțat încă de acum câteva săptămâni că va lansa în dezbatere proiectul de buget.

„Primăria municipiului Iași organizează o nouă consultare publică în vederea elaborării proiectului bugetului local pe anul 2021. Credem într-un parteneriat real între Primărie și dumneavoastră, prin care să fiți cu adevărat consultați și implicați în procesul de luare a deciziei publice! Propunerile dumneavoastră vor fi analizate, centralizate, evaluate și incluse în proiectul bugetului municipiului Iași, care va fi supus dezbaterii publice și, ulterior, aprobării Consiliului Local”, se arată în anunțul municipalității.

Autoritatea locală a arătat și modul prin care ieșenii pot veni cu sugestii la noul buget pe anul 2021. Cererile și sugestiile pot fi depuse atât online, cât și în scris.

„Pe lângă completarea acestui chestionar, până pe 15 martie 2021 puteți trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare pe adresa Primăria municipiului Iași, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11, Iași, cod 700064, sau pe e-mail la adresa [email protected]”, au mai transmis oficialii din Primăria Iași.

Adauga un comentariu