Local

Start în dezbaterile privind bugetul 2021 de la Primăria Iași. Proiecte de 2 milioane de euro pentru investițiile cerute de ieșeni

Publicat: 22 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Start în dezbaterile privind bugetul 2021 de la Primăria Iași. Proiecte de 2 milioane de euro pentru investițiile cerute de ieșeni
Consiliul Local se întrunește pentru a vota bugetul municipiului Iași 2021

Bugetul pe 2021 demarat de Primăria Iași va cuprinde și obiective cerute strict de locuitorii municipiului. Conducerea municipalității ieșene a anunțat că o parte din bugetul pe anul viitor va include și o serie de lucrări în cartierele din oraș solicitate direct de către ieșeni, obiective care vor avea o valoare totală de 2 milioane de euro. Primele discuții legate de bugetul municipiului Iași pe anul viitor vor avea loc în săptămânile următoare

Locuitorii municipiului Iași vor putea propune propriile proiecte pentru dezvoltarea orașului. Primăria Iași a lansat un proiect de bugetare participativă a ieșenilor pentru bugetul pe anul 2021. Primarul Mihai Chirica a anunțat că valoarea bugetării participative este de 10 miloane de lei (circa 2 milioane de euro). Ieșenii își vor putea prezenta propunerile pentru investiții în cartierele din oraș, propuneri care vor fi incluse de municipalitate în proiectul de buget pe anul în curs. Decizia va trece prin Consiliul Local al municipiului Iași.

Bugetul 2021 de la Primăria Iași. Anunțul făcut de primarul Mihai Chirica

Primarul Mihai Chirica a menționat că banii alocați pentru bugetare participativă vor fi destinați unor lucrări de investiții în cartierele din Iași.

„Ne-am propus ca pentru anul 2021 să alocăm circa 10 milioane de lei pentru bugetare participativă. Acest proiect va contura nevoile cetățenilor din municipiul Iași. Vorbim despre proiecte pentru cartierele orașului, cele ce țin de mobilier urban, de iluminat public mai eficient în anumite zone. Toate aceste obiective țin strict de nevoile cetățenilor municipiului Iași”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Edilul a precizat și faptul că proiectul de bugetare participativă va trece prin Consiliul Local pentru a putea fi avizat.
Mai mult, edilul municipiului Iași a precizat și faptul că structurile politice nu ar trebui să se implice în acest proiect de bugetare participativă.

„Nu vreau ca acest proiect să fie viciat de interferența cu politicul. Nu îmi doresc să intervină vreun criteriu politic pe această temă. Proiectele ieșenilor trebuie să fie strict ale lor”, a mai menționat primarul Mihai Chirica.

Municipalitatea va discuta și despre alte proiecte pentru buget în Consiliul Local.

Banii de la Guvern, folosiți pentru Compania de Transport Public

Pe lângă fondurile alocate la proiectul de buget pe 2021 de la Primăria Iași, municipalitatea va pune deoparte și banii proveniți de la Guvernul României. Săptămâna trecută, prin hotărâre de Guvern, municipiul Iași a beneficiat de 1,9 milioane lei drept cheltuieli de funcționare. Primarul Mihai Chirica a precizat că banii vor fi alocați integral pentru cheltuielile de la Compania de Transport Public (CTP) al municipiului Iași.

„Banii alocați prin hotărâre de Guvern vor ajunge la CTP. Cu aceste fonduri vom putea ajuta compania de transport public. Asfel, vom mai acoperi pierderile pe anul 2020. Am avut și zile cu încasări de doar 300 lei, în condițiile în care la stradă au fost peste o sută de mijloace de transport. Este o situație grea pe care suntem nevoiți să o compensăm”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu