Local

Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași! Când va fi discutat din nou bugetul orașului pe 2021? – LIVE VIDEO

Publicat: 29 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași Când va fi discutat din nou bugetul orașului pe 2021 - LIVE VIDEO
O nouă ședință ordinară de Consiliu Local va avea loc în această săptămână la Primăria Iași. Discuțiile nu vor cuprinde, se pare, și proiectul pentru bugetul pe 2021

O nouă ședință de Consiliu Local va avea loc în această săptămână la Primăria Iași. În calcul încă nu a fost luat proiectul de buget pe anul 2021, respins la ședința extraordinară de săptămâna trecută. Pe ordinea de zi vor figura alte obiective ale municipalității

Plenul Consiliului Local se va reuni în cursul acestei săptămâni într-o nouă ședință ordinară a instituției, joi, 29 aprilie 2021. Pe ordinea de zi a întâlnirii vor figura doar câteva proiecte de hotărâre, în ciuda faptului că ședința este una ordinară. Astfel, consilierii vor discuta despre alegerea președintelui de ședință al Consiliului Local al municipiului Iași.

Acesta va conduce ședințele de plen pe următoarele 3 luni. Un alt proiect de hotărâre este legat de aprobarea contului general de execuție a bugetului și a situațiilor financiare anuale la data de 31 decembrie 2020. Inițial, pe ordinea de zi figura și un proiect pentru alegerea viceprimarilor municipiului Iași. Acesta a fost însă retras. Un proiect asemănător a fost discutat în luna martie 2021, însă și acesta a fost în cele din urmă retras de pe ordinea de zi. Astfel, municipiul Iași rămâne în continuare fără cei doi viceprimari, la șase luni de la alegerile locale 2020.

UPDATE: Ședința de Consiliu Local incepe cu intonarea imnului național!

Lista proiectelor din ședința de Consiliu Local

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de la Primăria Iași va mai figura un proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului general la data de 31 martie 2021. Consilierii locali vor mai discuta și despre un proiect de hotărâre legat de modificarea hotărârii Consiliului Local Iași nr. 257/2020 privind adoptarea unor măsuri fiscale. Ședința de plen se va desfășura în sistem fizic și online, conform convocatorului făcut de executivul municipalității ieșene. De altfel, unele ședințe de plen au loc în sistem fizic, în vreme ce altele se desfășoară în sistem videoconferință din cauza pandemiei COVID-19. În calcul ar putea fi luat și proiectul de buget pe anul 2021, proiect care a fost respins la ultima ședință de plen. Deocamdată, Executivul Primăriei Iași nu a luat încă în calcul acest proiect de hotărâre pentru a-i convoca din nou pe consilierii locali la discuții.

Scandal la ultima ședință din Primăria Iași

La ultima ședință extraordinară de săptămâna trecută de la Primăria Iași, aleșii orașului nu au reușit să aprobe bugetul pe 2021. După 8 ore de discuții, consilierii nu au aprobat proiectul de buget. PNL și PMP au avizat pozitiv proiectul de buget, însă USR-PLUS s-a abținut de la vot, iar cei de la PSD au părăsit sala de ședințe. Pentru că proiectul de buget a fost avizat doar de 13 dintre consilierii locali, hotărârea nu a mai fost adoptată.

Pentru ca proiectul de buget pe 2021 să fie adoptat, este nevoie de minimum 14 voturi din cele 27 ale celor din Consiliul Local al municipiului Iași. Acest lucru a făcut ca situația de la Primăria Iași să fie tot mai tensionată. Edilul Mihai Chirica s-a arătat nemulțumit de situație, anunțând că de astăzi, 26 aprilie 2021, instituția va intra în grevă japoneză. Edilul a menționat că situația este una sumbră, iar instituțiile subordonate vor rămâne în curând fără bani din cauza lipsei bugetului pe anul 2021.

Adauga un comentariu