Local

A început ședința de Consiliu Local! Azi se pot alege viceprimarii Iașului – LIVE VIDEO

Publicat: 31 mart. 2021
Plenul Consiliului Local, în ședință la sediul Primăriei Iași
La mijlocul săptămânii viitoare va avea loc o ședință de Consiliu Local la Palatul Roznovanu, ședință în care ar putea să fie aleși viceprimarii Iașului

Consilierii locali au fost convocați într-o nouă ședință ordinară a instituției la mijlocul săptămânii viitoare. Pe ordinea de zi vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre. Un proiect aflat în mapele consilierilor vizează și alegerea celor doi viceprimari ai Iașului

O nouă ședință de plen a Consiliului Local (CL) al municipiului Iași. Miercuri, 31 martie 2021, de la ora 10:00, va avea loc o ședință a aleșilor locali în format fizic în Sala Mare de la Palatul Roznovanu. Consilierii locali vor analiza un set de 38 de proiecte de hotărâre, printre care avizarea unor investiții în municipuu, desemnarea unor persoane în unele consilii de administrație, dar și înființarea unor comisii noi. Ședința se va desfășura în format fizic în Sala Mare, pentru a se putea desfășura votul pentru desemnarea viceprimarilor orașului din acest mandat.

UPDATE 12.25: A început ședința ordinară a Consiliului Local cu votarea ordinii de zi.

UPDATE 10.14. A început sesiunea de interpelări.

UPDATE 10.11. Primarul Iașului, Mihai Chirica propune un moment de reculegere în memoria fostului primar Constantin Simirad.

UPDATE 10.07. Ședința de Consiliu Local începe cu intonarea imnului național

 

Proiect pentru alegerea viceprimarilor Iașului

Un prim proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local este legat de alegerea celor doi viceprimari ai Iașului. Fomațiunile politice cu reprezentare în Consiliul Local vor trebui să aleagă prin vot secret cei doi viceprimari din rândurile aleșilor locali. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura însă și alte proiecte de hotărâre. Astfel, consilierii locali vor discuta un proiect de hotărâre care prevede aprobarea unui raport privind planul de calitate a aerului. În plus, pe ordinea de zi a ședinței de plen va mai figura un proiect de hotărâre legat de constituirea Comisiei Locale de Ordine Publică Iași. Comisia respectivă este echivalentul Autorității Teritoriale de Ordine Publică de la nivelul județului. De la începutul actualului mandat și până în prezent, în Consiliul Local a fost desemnată abia componența comisiilor de specialitate din cadrul plenului.

Noi proiecte în învățământul din municipiul Iași

În cadrul ședinței de Consiliu Local Iași, aleșii vor discuta și despre o serie de investiții în învățământul preuniversitar din municipiu. Municipalitatea va demara un studiu de fezabilitate pentru construirea unei săli de sport la Școala „Titu Maiorescu”. Investiția totală este de 8.5 milioane de lei, conform proiectului de hotărâre. Decizia unei astfel de investiții a fost luată încă de anul trecut.

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura și alte proiecte de hotărâre legate de sistemul de învățământ. La mai mute unități școlare, unele spații își vor schimba destinația de folosință. Pe ordinea de zi a ședinței vor figura și unele proiecte privind stabilirea costului lunar mediu pentru persoanele vârstnice la căminele administrate de Direcția de Asistență Socială (DAS) din subordinea municipalității. Este vorba despre Căminul de Bătrâni „Sf. Parascheva” din Copou, dar și de Căminul „Sf. Constantin și Elena” din zona Bucium. Ordinea de zi a ședinței ar putea fi completată și cu alte proiecte de hotărâre.

Comentarii
 • Primar am ales ca sa ne arate cum iubeste el, pe banii nostri ai iesenilor, locuitorii comunei Barnova. Primar avem care, la un pahar si o bascalie de week end cu alt primar dar de data asta rural, ofera pe tava, fara a se consulta si cu iesenii care l-au votat, prioritate pe infrastructura rutiera a municipiului Iasi celor ce vin spre oras din comuna Barnova, via Visan. Primar ce se crede mare artist avem ca el crede, in piticenia staturii si mintii lui, ca poate dispune discretionar de avutul orasului cladit pe taxele si impozitele locale platite de ieseni. Primar care uraste iesenii avem. Primar care iubeste locuitorii comunelor vecine Iasului avem. Avem ce avem si avem de gand sa nu-l mai votam pe aiuritul asta. Hahalera de pitic de pe strada Horga care in frustrarea copilariei lui ratate a urat oamenii realizati din acest oras. Si frustrarea a dus-o si peste ani in habotnicia lui de a fi bogat pentru ca tare a mai suferit la ce lipsuri a avut in viata lui pana s-a pripasit.

 • Chirica Sultanul Iasului are nevoie de vice primari de tip executanti la potlogariile sale. El va face si in continuare cum a facut si pana-n prezent. Bugetul orasului va fi la dispozitia sa pentru finantarea intereselor economico sociale ale comunelor din zona metropolitana. Aldamasul de la dezvoltatorii imobiliari doar pentru padisah. In totalitate. Nimic pentru altii. Sa povesteasca angajatii primariei ce calvar traiesc sub papucul piticului Dopey.

 • Nici eu nu am înțeles cum a schimbat sensul de prioritate de la str Fermei către str Vișan, astfel că toți locuitorii satului Vișan să poată ajunge mai repede în oraș…
  Probabil că fraierii care plătesc taxe la Primăria Iași nu sunt așa importanți..

 • Nici eu nu am înțeles cum a schimbat sensul de prioritate de la str Fermei către str Vișan, astfel că toți locuitorii satului Vișan să poată ajunge mai repede în oraș…
  Probabil că fraierii care plătesc taxe la Primăria Iași nu sunt așa importanți..

 • Pe Chirica il trage ruralul. Sa vezi tu ce anti campanie iti facem noi. Te anuntam ca daca vei mai candida si nu cumva ai sa fii putin retinut intre timp noi vom reusi sa te schimbam. Iasul sustine USR.

 • DEZAMĂGIT TOTALMENTE : MUMUREL LAIKA A OPTAT PENTRU INTERESELE MESCHINE ALE PARTIDULUI ROȘU ÎN DEFAVOAREA IAȘULUI !

 • Chirica este primarul anti Iasi. Faptele lui soun totul. A tradat electoratul. Cat despre Barnova e stiut ca are o ibovnica in zona si nedezvoltatul sta mult in masina inspre si dinspre duduie si ii trece erectia de 2 minute. De asta a vrut schimbari in zona. Omul e cu capul rau.

 • Nea Chirica hai să-ți reamintim ceva:

  – directoarea economică de la PMI locuiește pe Regina Maria, mai sus de Fermei și dânsa nu se știe cum o să mai ajungă cei de la spații verzi, acum că nu mai au prioritate, cu salopete îmbrăcate pe dos ca să-i aranjeze grădina cu toate florile și arbuștii care sunt plantați în oraș
  -domnul Bârzu, director tehnic la Citadin și cu jurista grăsuță de la aceiași instituție nu vor mai beneficia de asfalt în fata caselor rapid și degrabă tot pe strada Fermei atâta timp cât cei ce lucrează vor acorda prioritate și vor fi expuși riscând să fie văzuți mai mult timp în zonă
  – domnul Bârzu nu va mai ajunge la timp la serviciu cu mașina Duster DKB de la Citadin condusă de un nevrozat
  – restul de prieteni din zonă ai dumitale care deja sunt super supărați nu te vor mai invita la grătar acum că vremea deja este frumoasă

  Pe ce ne bazăm afirmațiile? Pe imagini multe și interesante luate din zonă și arhivate în timp pe care le vom trimite la Recorder ca să vă facem vedete. Așa că să suferi și dumneata. Doar ești iubitor de Bârnova cea entuziasmată de isprava a 2 primari proști.

  Și, apropo de Bălan cel ghiduș de la Bârnova. Avem pregătit și pentru dumnealui un film extrem de interesant. Dacă tot a vrut să iesă în față hai să arătăm cine este cu adevărat. Să îl știe lumea.

  Urmează dezvăluiri mari și interesante.

 • Chirica lasa te de fonfleuri ca ai intrat in colimator. Fii corect si n are nimeni nimic cu tine. Sunt versati care au multe despre voi ca e bine sa fii pregatit pentru momentul zero. Si eu am auzit ca veti face subiectul unei anchete de la Recorder. Si am mai auzit ca faza cu „avizul comisiei X” e o minciuna de a ta. Cica n ai nici un fel de aviz de la nici o comisie pentru ce ai decis in nume propriu. Cine putea decide asa o ineptie? Doar unul ca tine ce are pusee de paranoia si crize de identitate. Tu nu ai decat un sondaj on line falfait in fata de Balan la care ai pus botul dupa ce te a prostit local cu traditii expirare. O sa iasa iures mare. Fraier mai poti fi. Asa i cand nu mai poti de bine. Ma mir cum nu incepi sa decizi si pentru locuitorii orasului Cluj la cat de paranoic esti.

Adauga un comentariu