Local

Ședință extraordinară la Palatul Roznovanu. Proiect european pentru Spitalul de Recuperare – LIVE VIDEO

Publicat: 17 feb. 2020

UPDATE: Începe şedinţa de Consiliu Local! BZI.RO va transmite în format LIVE VIDEO întreaga şedinţă extraordinară.

Aleșii Consiliului Local Iași se vor reuni în cursul acestei zile pentru a dezbate o serie de proiecte într-o ședință extraordinară. În atenția Executivului au intrat Spitalul de Recuperare și Universitatea de Medicină și Farmacie, pentru derularea unor proiecte în comun

Municipiul Iași va beneficia de un centru de robotică și neuroreabilitare. Proiectul, în valoare de 3.7 milioane lei, va fi derulat de Spitalul Clinic de Recuperare, aflat în subordinea municipalității ieșene. Proiectul implică înființarea unui centru de robotică și neuroreabilitare pe lângă unitatea medicală menționată, asociați în cadrul proiectului urmând a fi municipiul Iași și Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău. Finanțarea va fi asigurată prin intermediul Programului Operațional Comun ENI România – Republica Moldova 2014-2020. Durata de implementare a proiectului va fi de 24 de luni.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv va figura pe ordinea de zi a unei ședinței extraordinare a Consiliului Local de astăzi, 17 februarie.

Parteneriat cu UMF Iași

Totodată, municipalitatea va sprijini derularea unui proiect al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” prin oferirea în mod gratuit a unor spații aflate în incinta unor spitale. Primăria va oferi cu titlu gratuit o serie de spații aflate în incinta Spitalului Județean de Urgență „Sf Spiridon”, Spitalului de Recuperare și a Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”, în vederea implementării unui proiect privind o rețea transfrontalieră integrată pentru servicii avansate de sănătate în domeniul obezității, diabetului și a altor tulburări metabolice. Spațiile respective sunt în proprietatea publică a municipiului Iași și vor fi cedate spre folosință pentru o perioadă de 15 ani.

Adauga un comentariu