Local

Ședință record la Consiliul Județean Iași. Proiecte aprobate pe repede înainte în Săptămâna Mare

Publicat: 29 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ședință record la Consiliul Județean Iași. Proiecte aprobate pe repede înainte în Săptămâna Mare
Consilierii s-au întâlnit ieri într-o ședință record la Consiliul Județean Iași cu doar câteva zile înainte de Sărbătoarea Învierii Domnului

Ieri a avut loc o ședință record la Consiliul Județean Iași. Întâlnirea aleșilor județeni a durat câteva zeci de minute, timp în care consilierii au avizat câteva zeci de proiecte de hotărâre. Plenul CJ a avizat o serie de organigrame la instituțiile subordonate

Plenul Consiliului Județean Iași s-a reunit în cursul zilei de ieri, 28 aprilie 2021, într-o ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi au figurat câteva zeci de proiecte de hotărâre, o parte din acestea fiind legate de aprobarea unor organigrame la direcțiile și instituțiile subordonate. Ședința nu a fost însă una de lungă durată, toate proiectele fiind discutate extrem de rapid de plenul Consiliului Județean Iași. Cel mai important proiect a fost legat de organigrama de la Direcția Județeană de Pază și Protecție (DJPP) Iași, o instituție deja măcinată de scandaluri interne în ultima perioadă.

Noi organigrame aprobate în ședința de Consiliu Județean Iași

Plenul CJ Iași a mai discutat și despre avizarea altor organigrame de la instituțiile subordonate autorității județene.

„Au fost votate noile organigrame și statute de funcții pentru Școala Populară de Arte «Titel Popovici» și Ansamblul Artistic Profesionist «Constantin Arvinte» al Consiliului Județean Iași. Totodată, a fost discutat și un proiect pentru avizarea organigramei de la Direcția Județeană de Pază și Protecție Iași. De asemenea, au fost dezbătute și au primit votul aleșilor județeni organigramele și statele de funcții pentru Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie «Cuza Vodă», Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie «Elena Doamna» și Spitalul Clinic de Urgență «Prof. Dr. N. Oblu»”, au menționat reprezentanții Consiliului Județean Iași.

În ciuda unor atacuri politice venite dinspre aleșii județeni ai PSD, ședința s-a desfășurat fără incidente majore.

Discuții pe spitalul mobil de la Lețcani

Consilierii au completat și comisia de anchetă pentru achiziția de la spitalul mobil Lețcani pentru bolnavii de COVID-19. Comisia va fi completată cu aleși ai PSD, cei care la ședința anterioară au refuzat să nominalizeze consilierii. Comisia ar urma să scoată la iveală toate neregulile făcute la achiziția unității medicale de lângă Iași. În plus, pe ordinea de zi au mai fost discutate și proiecte avizate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Iași.

„Tot în cadrul ședinței ordinare a fost completată componența Comisiei speciale de analiză și verificare a situației de la Spitalul mobil COVID-19 de la Lețcani, secție exterioară a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Iași. În urma votului dat în CJ vor fi înființate două Centre de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Revis, fiecare cu o capacitate de 16 locuri. Noile unități vor contribui la dezvoltarea serviciilor sociale de tip rezidențial pentru persoanele adulte cu dizabilități. Se va ajunge aici prin oferirea unor condiții și servicii în concordanță cu nevoile individuale ale beneficiarilor”, au mai spus cei de la CJ Iași.

Un alt centru de același tip, cu o capacitate de 50 de locuri, va funcționa la Mircești. Centrul va apărea prin reorganizarea Căminului pentru Persoane Vârstnice și a Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte din localitate.

Adauga un comentariu