Prima pagină » Local » Ultima ședință înainte de alegerile locale la Palatul Roznovanu din Iași! Aleșii au aprobat proiectul privind restaurarea statuii domnitorului Ștefan cel Mare – FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE

Ultima ședință înainte de alegerile locale la Palatul Roznovanu din Iași! Aleșii au aprobat proiectul privind restaurarea statuii domnitorului Ștefan cel Mare – FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE

20 mai 2024, 10:14,
BZI.ro, în Local

Astăzi, 20 mai 2024, de la ora 10.00, consilierii locali sunt convocați într-o ședință ordinară pentru a supune la vot 26 de proiecte de hotărâre, la Palatul Roznovanu.

UPDATE 2: Se pregătesc de supunerea la vot a proiectelor de pe ordinea de zi.

Ordinea de zi a fost aprobată.

Proiectele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 au fost aprobate.

„Am să votez acest proiect pentru că este vorba despre infrastructura rutieră, însă am impresia că în acest moment este un proiect electoral”, a transmis Mugurel Laicu (PSD).

Proiectele 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 au fost aprobate.

Laura Chiticariu (USR) va fi președinte de ședințe pe o perioadă de 3 luni începând cu luna iunie.

Proiectele C1, C2 au fost aprobate.

UPDATE: 14 consilieri locali sunt prezenţi în sală, iar 9 sunt online.

Consilierul local PSD Bogdan Crucianu lipsește.

Cele mai importante declarații:

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași:

„Ultima ședință ordinară înainte de alegerile locale. Suntem în prag de alegeri și într-un sfârşit de mandat ale unora dintre domniilor voastre, după cum am observat pe liste.

Rog colegii, limitatoarele de viteză sunt practic cumpărate de pe piaţă conform avizelor. Unele au rol de a preveni „dezmățul” de pe aleea Sadoveanu unde am avut și foarte multe accidente cu victimă. O să vedem, o să discutăm cu Poliţia Rutieră. Am cerut eu să fie puțin mai înalte pentru că inclusiv la trecerile de pietoni erau accidente inclusiv mortale.

Grădiniţa Bucium va fi arondată şcolii Veronica Micle. Au deja grupe la grădiniţa care sunt înscrise.

Rog colegii de la Ateneu să vă dea un răspuns în scris. Am reușit să punem la punct cartea financiară atât pentru teren, cât şi pentru clădire. Pădurea Erasmus – avem acolo un drum de pădure de 30 de hectare, poate deveni o pădure Erasmus solidă. Lucrăm şi pe versantul C.A. Rosetti pentru a consolida un drum de pădure de 11 hectare”.

Ionuț Anastasiei (USR):

„Nu voi participa la alegerile locale din acest an, deci pot fi obiectiv. Stimați ieşeni vă invit să nu neglijați alegerile din acest an”.

Bogdan Popescu (USR):

„De pe aleea Păcurari sunt câteva sesizări de la cetățeni. Străduța este plină de gropi. Cea mai mare problemă a Iaşului este traficul. Vorbim despre limitatoarele de viteză de pe Aleea Sadoveanu şi nu numai, sunt limitatoare preponderent în parcările subterane. Acestea nu limitează viteza și oprește autovehiculul, blocând traficul. Recomand să fie scoase limitatoarele de viteză inclusiv din rond. Eventual să fie niște limitatoare de viteza ceva mai mici”.

Dragoș Cojocaru (USR):

„Cetățenii din Bucium sper să nu mai fie tratați cu malițiozitate. Aş vrea să aduc în vederea grădiniţa nouă din Bucium. Încă nu a fost predată şcolii Veronica Micle şi nu se pot face înscrierile nici la grădiniţă, nici la creşă. Vreau un răspuns ferm și clar când va fi predată grădiniţa școlii Veronica Micle”.

Elena Rotundu (PSD):

„Aş vrea să mă refer la două proiecte pe care le-am inițiat. Muzeul Copiilor el se află într-o anumită fază de implementare, dar aş vrea să știu dacă s-a mai întâmplat ceva cu acest proiect.

Plantarea primei păduri Erasmus a fost finanţată implementarea unui studiu din câte știu eu la un moment dat s-a blocat şi acest proiect. Aş vrea să știu dacă este posibil să fie finanțat acest studiu pentru a se trece la plantarea acestei păduri. Legat de mutarea acelei tonete din parcul Expoziției nu am înţeles dacă se va muta sau nu”.

Lista proiectelor supuse la vot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *