Actualitate

Şeful DSU, Raed Arafat, despre incidentul de la Târgu Cărbuneşti: „Se va investiga şi nu se va ascunde nimic”

Publicat: 23 oct. 2021
Raed Arafat
În ciuda scăderii numărului de cazuri noi, în ultima săptămână au fost mai mulți pacienți la ATI. În 22 octombrie au fost 1.848 de persoane la ATI, iar vineri, 29 octombrie, 1.875

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că se investighează cauza incidentului de la Târgu Cărbuneşti, dar problema oxigenului ”este una reală” şi a apărut în mai multe spitale din lume.

Raed Arafat a vorbit, vineri seară, la Digi 24, despre incidentul de la Târgu Cărbuneşti.

„De data asta a fost problema oxigenului. Iniţial ni s-a zis că a fost o problemă tehnică la stocător, ăsta e primul telefon care l-am primit, acum înţeleg că se investighează dacă nu au fost alte probleme, de exemplu că acest stocator a rămas fără oxigen (…) Urmează cei care investighează, să vină cu date. Ulterior am primit că de fapt aparatul a început să funcţioneze normal. Se va investiga şi nu se va ascunde nimic. Problema oxigenului este una reală cu care s-au confruntat multe alte ţări, în perioadele de vârf”, a declarat Raed Arafat, potrivit news.ro.

Acesta a explicat că în România avem două firme principale care livrează la toate spitalele din România şi este o firmă mai mică care livrează la spitalele din zona Bucureşti şi zona limitrofă.

„Aceste companii, dimensionate la ce au avut activitate obişnuită, au crescut recent activitatea lor, dar foarte greu îmi vine să cred că au reuşit să crească capacitatea ca să poată să facă faţă la ce este astăzi”, a mai declarat Raed Arafat.

Instalaţia de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti s-a defectat vineri dimineaţă, pacienţii fiind ventilaţi în ambulanţe.

Raed Arafat, despre posibilitatea de reintroducere a stării de urgență: „Eu mă bucur că se sesizează acest lucru”

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat vineri, întrebat de jurnaliști dacă nu cumva este nevoie de reintroducerea stării de urgență din moment ce „suntem in situatia in care nu exista oxigen in spitale, nu exista medicamente, nu exista paturi, nu exista medici, suntem tara cu cea mai mare mortalitate din lume in acest moment”, că el se bucură că lumea a început să sesizeze dezastrul sanitar în care se află țara.

„Eu mă bucur că se sesizează acest lucru. Noi am zis foarte mult despre această posibilitate când se vorbea peste tot ca măsurile sunt exagerate şi că ce facem este exagerat şi că oamenii nu trebuie să respecte măsurile de sănătate. Aşa încât eu mă bucur că la acest moment sesizam în ce situaţie suntem. măsurile care se iau sunt menite să reducă contactul şi mobilitatea. vedem cum evoluăm mai departe. Cum aţi zis, suntem într-o situaţie de dezastru”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat, despre echipa sosită în România: „România va beneficia de experți ATI și medici din Danemarca”

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat vineri, după ședința de Guvern, că a sosit în România o echipă de experți din Danemarca care va analiza situația actuala din România.

„Cel mai important lucru care se intampla pe linia activarii paturilor ATI: a sosit o echipa de doi experti din Danemarca, au aterizat deja la Bucuresti, ei vor analiza situatia la Matei Bals in privinta cresterii numarului de paturi ATI, urmand ca la inceputul saptamanii viitoare sa vina prima echipa medicala din Danemarca care va activa in ‘Matei Bals’ daca vor considera ca toata situatia este ok. Mai evem si o echipa de medici din Republica Moldova care activeaza la Iasi. Suntem in discutii si cu alte tari si asteptam confirmari”, a declarat Arafat

Adauga un comentariu