National

Șeful Poliției Constanța, dat afară! A plătit cu postul după hora de la Mamaia

Publicat: 02 iul. 2020
ALT=
Șeful Poliției Constanța, dat afară! A plătit cu postul după hora de la Mamaia

Șeful Poliției Constanța, dat afară! Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, Constantin Adrian Glugă, și-a pierdut funcția după ce sute de turiști s-au prins în horă la Mamaia, fără să se respecte distanțarea socială. Scandalul s-a iscat după ce au fost făcute publice imagini.

În Mamaia, în 20 iunie, oamenii au încins o horă chiar pe promenadă. În imagini s-a văzut cum turiștii se distrau fără să păstreze distanțarea socială. Petrecăreții din Mamaia s-au luat de mână, sâmbătă seara, și au făcut o horă mare chiar în centrul stațiunii, pe promenadă. Muzica răsuna tare de la o terasă din apropiere, iar oamenii, luați de valul relaxării, au început să danseze chiar în mijlocul străzii. Au fost mulți care nu au intrat în horă, dar s-au oprit în zona aglomerată pentru a filma sau fotografia momentul. De remarcat că niciunul nu purta mască de protecție.

Șeful Poliției Constanța, dat afară: Avea împuternicire pentru trei luni

Cazul a fost analizat de o comisie din cadrul Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne, care a evaluat modul în care în Mamaia s-au respectat măsurile dispuse prin instituirea stării de alertă.

În urma analizei situației constatate s-a dispus ca din 30 iunie 2020, șefului IPJ Constanța să îi fie întreruptă menținerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare. Din 1 iulie 2020, s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului șefului IPJ Constanța pe linie de ordine publică, a anunțat Poliția Română.

Comisarul-șef de poliție Constantin Adrian Glugă a fost împuternicit ca șef al Poliției Constanța, pentru trei luni, iar comisarul de poliție Nucu Marian, ca adjunct al său, pentru aceeași perioadă.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat după ce a stat de vorbă cu forțele de ordine care vor interveni în acest sezon pe litoral, că vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte și se vor suspenda autorizațiile în cazul celor care nu respectă regulile.

Mai mulți polițiști pe litoral

Minsitrul de Interne a vorbit despre măsurile care s-au luat pentru a se evita îmbolnăvirile cu Covid-19 pe litoral. Întrebat dacă se ia în calcul închiderea unor plaje în cazul în care nu se respectă regulile, Marcel Vela a precizat că își dorește să nu se ajungă la această situație.

„Eu sper să nu se ajungă în situaţia în care să se închidă plaje, să fie luate asemenea măsuri care fac rău până la urmă turistului care vine aici şi nu se bucură de mare, de soare. Cred că oamenii vor înţelege”, a declarat Marcel Vela.

Pe litoral, vor veni polițiști de ordine publică, investigații criminale și criminalistică. Acești polițiști se vor alătura dispozitivelor asigurate de structurile teritoriale din județul Constanța.

Numărul polițiștilor detașați anul acesta pe litoral este dublu față de cel din 2019 când aproximativ 180 de polițiști au fost trimiși la mare, în perioada 27 iunie-4 septembrie pentru ca turiștii să fie în siguanță.

Jandarmii și polițiștii au avut treabă weekendul trecut, pe Litoral, unde parcă oamenii au uitat cu totul de coronavirus. Jandarmii constănţeni au dat amenzi de peste 20.000 de lei pentru organizarea unui spectacol pe plaja din Tuzla fără respectarea normelor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Culmea, cu o seară înainte, în acelaşi loc şi pentru acelaşi motiv, jandarmii au dat amenzi de 10.000 de lei.

Comentarii
Adauga un comentariu