Actualitate

Marcel Vela anunță mai multe controale pe litoral: Cine nu respectă regulile i se suspendă autorizația!

Publicat: 01 iul. 2020
ALT=
Marcel Vela anunță mai multe controale pe litoral: Cine nu respectă regulile i se suspendă autorizația!

Marcel Vela anunță mai multe controale pe litoral. Ministrul de Interne, Marcel Vela și secretarul de stat Bogdan Despescu au mers astăzi la Constanța pentru a vedea care este situația efectivelor și tehnicii structurilor MAI care asigură măsurile de ordine publică și vor interveni în situații de urgență pe litoralul românesc în perioada estivala.

În vizita scurtă făcută de ministrul de Interne pe faleza Cazinoului din Constanța, Marcel Vela a stat de vorbă cu forțele de ordine care vor interveni în acest sezon pe litoral.

„Am văzut imaginile, tocmai din acest motiv am vrut să punctez acest moment, în sensul în care am detașat polițiști din țară. La plimbări se aglomerează pentru că aglomerația a fost permisă. Doi: pentru că poliția și echipajele de poliție nu au fost foarte bine organizate pe litoral, foarte bine prezentate în spațiul public și atunci, dacă ai un singur echipaj care trece o dată la 3 ore pe faleză, e normal că agenții economici poate n-au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte și se vor suspenda autorizațiile”, a declarat Marcel Vela.

Marcel Vela anunță mai multe controale pe litoral: Mai multe patrule și autorizații suspendate

Minsitrul de Interne a vorbit despre măsurile care s-au luat pentru a se evita îmbolnăvirile cu Covid-19 pe litoral. Întrebat dacă se ia în calcul închiderea unor plaje în cazul în care nu se respectă regulile, Marcel Vela a precizat că își dorește să nu se ajungă la această situație.

„Eu sper să nu se ajungă în situaţia în care să se închidă plaje, să fie luate asemenea măsuri care fac rău până la urmă turistului care vine aici şi nu se bucură de mare, de soare. Cred că oamenii vor înţelege. Oamenii se aglomerează pentru că aglomeraţia a fost permisă. Echipajele de poliţie nu au fost foarte bine organizate aici, pe litoral. Şi atunci dacă ai un singur echipaj care trece o dată la trei ore pe faleză, agenţii economici poate nu au respectat întocmai”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul a precizat că vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte şi se vor suspenda autorizaţiile. Pe serie sunt peste 200 de poliţişti care au venit pe litoral din alte judeţe, poliţişti şi alte forţe. Peste 360 de polițiști sunt detașați pe litoral, în lunile iulie și august, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în stațiunile de la Marea Negră.

Mai mulți polițiști detașați pe litoral

În plus, pe litoral, vor veni polițiști de ordine publică, investigații criminale și criminalistică. Acești polițiști se vor alătura dispozitivelor asigurate de structurile teritoriale din județul Constanța.

Numărul polițiștilor detașați anul acesta pe litoral este dublu față de cel din 2019 când aproximativ 180 de polițiști au fost trimiși la mare, în perioada 27 iunie-4 septembrie pentru ca turiștii să fie în siguanță.

Jandarmii și polițiștii au avut treabă weekendul trecut, pe Litoral, unde parcă oamenii au uitat cu totul de coronavirus. Jandarmii constănţeni au dat amenzi de peste 20.000 de lei pentru organizarea unui spectacol pe plaja din Tuzla fără respectarea normelor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Culmea, cu o seară înainte, în acelaşi loc şi pentru acelaşi motiv, jandarmii au dat amenzi de 10.000 de lei.

Adauga un comentariu