National

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Sibiu a demisionat. Municipiul riscă intrarea în carantină

Publicat: 12 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Sibiu a demisionat. Municipiul riscă intrarea în carantină
Fostul șef al UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgențe Sibiu, Bogdan Csillag

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sibiu, medicul Bogdan Csillag, a demisionat. Informația a fost confirmată de autorităţile sanitare. Bogdan Csillag a demisionat miercuri, 11 noiembrie, iar în cursul zilei de joi, 12 noiembrie va fi numit un nou şef al UPU.

Fostul șef al UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgențe Sibiu nu a explicat public motivul pentru care a renunţat la funcţie, dar se pare că ar avea legătură cu rata mare de infectare din judeţ. Conducerea unităţii medicale va numi un alt medic care să asigure interimatul, a declarat joi, Liliana Coldea, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu.

„Demisia e înregistrată de ieri. (n.r. – miercuri). Astăzi o să desemnăm prin decizie un alt medic şef interimar la UPU, pe doctorul Roşca Constantin. Această schimbare nu va afecta în vreun fel calitatea actului medical oferit pacienţilor. Fostul şef al UPU Sibiu, medicul Bogdan Csillag va rămâne în echipa de doctori a secţiei, fiind considerat un specialist cu o mare experienţă în medicina de urgenţă, nu doar în UPU şi la SMURD Sibiu”, a declarat Liliana Coldea.

Cine este noul șef al UPU Sibiu

Medicul Constantin Roşca, care urmează să fie desemnat şef interimar, a mai ocupat această funcţie, însă a refuzat să îşi mai prelungească mandatul. Şi acesta are experienţă în UPU Sibiu.

UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgențe Sibiu este principalul loc unde merg cei mai mulţi pacienţi din tot judeţul Sibiu, în special cei cu COVID-19 sau suspecţi de această boală. În ultimele zile, aici au fost şi peste 300 de pacienţi care au avut nevoie de asistenţă medicală, mulţi dintre ei acuzând simptome de COVID-19.

Atât de mulţi oameni se adresează UPU Sibiu, încât a fost nevoie ca să se transforme în săli de aşteptare un chioşc şi containere aduse în curtea spitalului. Mai mult, există chiar pacienţi cu COVID-19 spitalizaţi în saloane amenajate într-un container aflat lângă UPU Sibiu. Sibiul este judeţul cu cea mai mare rată de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori, potrivit datelor oficiale de miercuri.

Sibiu riscă intrarea în carantină

Municipiul Sibiu și alte trei localități riscă intrarea în carantină după ce județul Sibiu a fost primul care a depășit rata de incidentă de 11 la mia de locuitori.

Autoritățile analizează posibilitatea ca Sibiul să intre în carantină, după ce la nivelul municipiului rata de infectare cu coronavirus a depășit 11 la mia de locuitori.

Prefectul Sibiu, Mircea Crețu, a anunțat că vineri va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, la care va participa și șeful DSU, Raed Arafat.

„Se va analiza situația epidemiologică și conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezența comandatului acțiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, a anunțat Prefectura Sibiu.

Subprefectul susține că Sibiu nu va intra în carantină!

Subprefectul Rareș Macrea a anunțat în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că municipiul Sibiu nu va intra în carantină.

„Nu noi stabilim asta, decizia aparține Direcției pentru Situații de Urgență”, a declarat subprefectul Rareș Macrea.

Prefectul Mircea Crețu, aflat în concediu medical în urma infectării cu SARS CoV-2, a declarat că situația se află într-o continuă analiză.

Adauga un comentariu