Actualitate

Este oficial! Municipiul Sibiu a intrat în carantină

Publicat: 11 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Este oficial Municipiul Sibiu a intrat în carantină
Printre măsurile specifice carantinei se regăsește restricționarea deplasărilor și pe timp de zi. Mai mult slujbele de înmormânatre se vor face doar afară, cu participarea a maxim 20 de persoane

Miercuri, 11 noiembrie, minicipiul Sibiu a ajuns la o rată de infectare de 11,18 la mia de locuitori. Totodată, județul Sibiu, pentru a treia zi consecutiv se află în topul județelor din țară, cu o rată de 7,19 la mia de locuitori. Cu toate că până în acest moment, prefectul Mircea Crețu a declarat că nu se dorește impunerea carantinei în nicio localitate din județ, numărul alarmant de cazuri de infectare cu noul coronavirus l-a determinat să ia o astfel de decizie.

Joi urma să se țină o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, însă nu a mai putut aștepta și a fost reprogramată astăzi. Astfel, s-a luat luat decizia ca minicipiul Sibiu să intre în carantină.

Încă de luni, Sibiul a depăşit rata de infectare la care o localitate este plasată în carantină, 6 cazuri la mia de locuitori.

DSP Sibiu a trimis către INSP propunerea de carantinare pentru Sibiu şi alte 3 localităţi din judeţ: Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu.

Aproape 2.000 de cazuri au confirmate în ultimele 14 zile.

Ce a declarat prefectul înainte de a fi anunțată oficial carantinarea Sibiului

”Da, am ajuns la o rată de infectare la care cred că sunt necesare aceste măsuri. Carantinarea se impune, și nu cred că doar în cazul Sibiului, ci și al Cisnădiei, Șelimbărului și tot ce înseamnă împrejurimile municipiului, unde rata de infectare este mare. Cel mai probabil în ședința de mâine (n.r. joi, 12 noiembrie), se vor face propunerile acestea care mai apoi vor trebui aprobate de CNSU, de domnul Raed Arafat. Este momentul să se ia o astfel de măsură.”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

În ce constă carantinarea

Printre măsurile specifice carantinei se regăsește restricționarea deplasărilor și pe timp de zi. Mai mult slujbele de înmormânatre se vor face doar afară, cu participarea a maxim 20 de persoane. În ceea ce privește ceremoniile de căsătorie, acestea pot fi oficiate cu maximum 20 de persoane în exterior şi 8 în interior.

De asemenea se suspendă competiţiile sportive, cu excepţia celor organizate de federaţii.

”Aceasta este cu siguranță o măsură ce se va lua (restricționarea deplasărilor și pe timp de zi). Populația va ieși probabil cu o declarație sau cu legitimația de serviciu, se va putea ieși doar în anumite situații- serviciu, medic, asigurarea alimentelor de bază. Cu cât ne întâlnim mai puțin, cu atât scade riscul de contaminare. S-ar putea să fie și alte măsuri, dar acestea se vor regăsi în propunerile Comitetului Județean pentru situații de Urgență și sperăm să vedem rezultatele peste două săptămâni”, a declarat prefectul Mircea Crețu pentru Ora de Sibiu.

Mircea Crețu, prefectul municipiului Sibiu, se află în izolare, deoarece este infectat cu SARS-CoV-2. Acesta a făcut un apel la respectarea măsurilor de protecție, împotriva COVID-19.

”Ține de noi să reducem rata de infectare, să dăm un exemplu. Cum am ajuns în top cu infectările, putem arăta că ne descurcăm și să le combatem. Să purtăm masca, să ne dezinfectăm pe mâini, să nu ducem mâinile la față înainte de a le dezinfecta, și cel mai important, să limităm întâlnirile. Să nu mai interacționăm unii cu alții o perioadă”, este apelul lui Mircea Crețu.

Adauga un comentariu